Πάπας Φραγκίσκος: Οι θρησκευτικοί ηγέτες δεν μπορούν να είναι ουδέτεροι στον πόνο, που προκαλούν οι πράξεις αδικίας

Πάπας Φραγκίσκος: Οι θρησκευτικοί ηγέτες δεν μπορούν να είναι ουδέτεροι στον πόνο, που προκαλούν οι πράξεις αδικίας

«Αδέρφια και αδελφές,   καλούμαστε να μεσολαβήσουμε για τον λαό μας, να υψώσουμε τις φωνές μας ενάντια στην αδικία και τις καταχρήσεις εξουσίας, που καταπιέζουν και χρησιμοποιούν βία για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους σκοπούς», τόνισε ο Πάπας  Φραγκίσκος, ο οποίος επισήμανε ότι οι θρησκευτικοί ηγέτες «δεν μπορούν να παραμείνουν ουδέτεροι στον πόνο, που προκαλούν οι πράξεις αδικίας».

Σήμερα , Σάββατο (4.2.2023), ο Πάπας, ο οποίος βρίσκεται στο Νότιο Σουδάν απευθύνθηκε σε καθολικούς επισκόπους, ιερείς και μοναχές στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τερέζας στην πρωτεύουσα Τζούμπα, ενώ  ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρυ και ο επικεφαλής της Εκκλησίας της Σκωτίας έκαναν λειτουργίες σε άλλες περιοχές της χώρας. 

Το Νότιο Σουδάν αποσχίστηκε από το Σουδάν το 2011, αλλά βυθίστηκε σε εμφύλιο πόλεμο το 2013 με εθνοτικές ομάδες να στρέφονται η μία εναντίον της άλλης. Παρά την ειρηνευτική συμφωνία του 2018 μεταξύ των δύο κύριων ανταγωνιστών, οι μάχες μεταξύ εθνοτήτων συνέχισαν να σκοτώνουν και να εκτοπίζουν μεγάλο αριθμό αμάχων.

*Περισσότερα για την ομιλία του Πάπα Φραγκίσκου διαβάστε στον σύνδεσμο:

Pope to South Sudan’s clergy: We need courageous souls ready to die for Africa – Vatican News

Share this post