Πάπας Φραγκίσκος: Η Καθολική Εκκλησία δεν μπορεί να δεχτεί γάμους ομοφυλοφίλων, αλλά τα κράτη οφείλουν να ψηφίζουν νόμους

Πάπας Φραγκίσκος: Η Καθολική Εκκλησία δεν μπορεί να δεχτεί γάμους ομοφυλοφίλων, αλλά τα κράτη οφείλουν να ψηφίζουν νόμους

Η Καθολική Εκκλησία δεν μπορεί να δεχτεί γάμους ομοφυλοφίλων επειδή ο γάμος είναι ένα μυστήριο μεταξύ ενός άντρα και μιας γυναίκας, δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος.

 

Ο ποντίφικας πρόσθεσε ότι τα κράτη μπορούν και πρέπει να ψηφίσουν αστικούς νόμους για να επιτρέψουν στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να έχουν περιουσιακά δικαιώματα και κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης.

 

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αν εγκρίνει τη νομοθεσία στην Ευρώπη για την υποστήριξη των παντρεμένων ομοφυλοφίλων, ο ποντίφικας δήλωσε πως «έχει μιλήσει ξεκάθαρα γι’ αυτό»: «Ο γάμος είναι μυστήριο. Η Εκκλησία δεν έχει τη δύναμη να αλλάξει τα μυστήρια. Είναι όπως ο Κύριος τους καθιέρωσε. Είναι σημαντικό αυτή η συνθήκη να βοηθά τους ανθρώπους χωρίς να επιβάλλει πράγματα που από τη φύση τους δεν λειτουργούν στην εκκλησία. Αλλά αν θέλει ένα ομόφυλο ζευγάρι να περάσει τη ζωή του μαζί, τότε τα κράτη έχουν τη δυνατότητα με αστικούς νόμους να το υποστηρίξουν, να του δώσουν ασφάλεια όσον αφορά την περιουσία και την υγειονομική περίθαλψη».

 

«Ο γάμος είναι γάμος, αλλά αυτό δεν σημαίνει καταδίκη ανθρώπων. Όχι, σας παρακαλώ, αυτοί είναι οι αδελφοί μας και πρέπει να είμαστε κοντά τους, αλλά ο γάμος ως μυστήριο είναι σαφής. Όμως υπάρχουν αστικοί νόμοι, οι οποίοι είναι σημαντικοί για να βοηθήσουν πολλούς ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό».

 

Ο πάπας Φραγκίσκος ολοκλήρωσε το πρώτο του ταξίδι στη Σλοβακία μετά από ένα τετραήμερο προσκύνημα, συμπεριλαμβανομένης της Βουδαπέστης και της Ουγγαρίας.

Ο Φραγκίσκος έχει προγραμματίσει τουλάχιστον δύο άλλα ταξίδια πριν από το τέλος του έτους: ένα γρήγορο ταξίδι στη Γλασκόβη της Σκωτίας, για να συμμετάσχει στη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα τον Νοέμβριο και ένα ταξίδι – που δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί από το Βατικανό – στην Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα τον Δεκέμβριο.

 

ΠΗΓΗ: lifo.gr με  πληροφορίες του AP

Share this post