Πάπας Φραγκίσκος: Ευλογία, σκανδαλισμός και υποκρισία

Πάπας Φραγκίσκος: Ευλογία, σκανδαλισμός και υποκρισία

Ευλογία των ανθρώπων, όχι του γάμου μεταξύ ομοφυλίφιλων ζευγαριών

Ρώμη, Νίκος Τζωΐτης

Ο Πάπας Φραγκίσκος είπε ότι βλέπει «υποκρισία» στην κριτική για την απόφασή του να επιτρέψει στους ιερείς να ευλογούν ομοφυλόφιλα  ζευγάρια, κάτι που θεωρείται ως η ισχυρότερη υπεράσπιση των LGBT (ΛΟΑΤΚΙ)  ατόμων από τον Ποντίφικα.  ηγέτη.

Ο Πάπας Φραγκίσκος, σε συνέντευξή του στο ιταλικό καθολικό εβδομαδιαίο περιοδικό “Credere”, δήλωσε: “ουδείς  σκανδαλίζεται, αν ευλογήσω, ας πούμε, έναν επιχειρηματία που εκμεταλλεύεται τον κόσμο, αλλά σκανδαλίζεται, αν ευλογήσω έναν ομοφυλόφιλο.Αυτό είναι υποκρισία” και συμπλήρωσε: “Ποιος είμαι εγώ να κρίνω; “.

Επίσης, ο Φραγκίσκος  είπε “ουδείς πρέπει να αρνείται  την ευλογία σε οποιονδήποτε” και πρόσθεσε ότι “ευλογεί δύο ανθρώπους που αγαπιούνται -στους οποίους ζητά να προσευχηθούν και γι’ αυτόν- όχι ένα γάμο ομοφυλίφιλων ζευγαριών”.

Η θέση του Πάπα , γράφει το περιοδικό, είναι ότι “η ευλογία πρέπει να δίδεται σε όλους τους ανθρώπους που είναι σε θέση να λάβουν την Θεία Βάπτιση”.

Ο Πάπας Φραγκίσκος τόνισε:”Ο κόσμος υποφέρει, εμείς οι ιερείς, κάποιες φορές, ζούμε με ανέσεις. Πρέπει να νιώσουμε την κούραση, το πόσο υποφέρουν οι άνθρωποι”. 

Υπενθυμίζεται ότι η ευλογία για τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα εγκρίθηκε τον περασμένο μήνα στο  έγγραφο της Αγίας Έδρας ” Fiducia Supplicans “(Πίστη της Προσευχής), αλλά έχει συναντήσει σημαντική αντίσταση στην Καθολική Εκκλησία, ιδιαίτερα από Αφρικανούς επισκόπους. Οι συντηρητικοί λένε ότι αυτό κινδυνεύει να υπονομεύσει τις ηθικές διδασκαλίες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

 

 

Share this post