Πανδημία και εμβόλια. Νέα σημαντικά δεδομένα.

Πανδημία και εμβόλια. Νέα σημαντικά δεδομένα.

Διαδικτυακή συνέντευξη με τον Δημήτρη Αντωνίου, ερευνητή , χειρουργό-ογκολόγο ./ Οι απόψεις που εκφράζονται δεσμεύουν τον ιατρό και αυτούς, που συζητούν μαζί του.

Dr. Δημήτριος Αντωνίου του Γεωργίου, Γενικός Χειρουργός-Ογκολόγος

Σύμφωνα με το βιογραφικό  σημείωμα, που προυσιάζει, αναφέρει: 

Bασική Εκπαίδευση:
6τάξιο Γυμνάσιο Αταλάντης 1966-72 (έξ «έπαινοι επιμέλειας» )

Επιστημονικά Διπλώματα:
1) Πτυχίο Ιατρικής Σχολής Αθηνών 1972-1978 «Λίαν Καλώς»

2) Δίπλωμα Eιδικότητας «Γενικής Χειρουργικής», Αθήναι 1986

3) Διδακτορική Διατριβή στην Ανοσολογία του Καρκίνου, Πανεπιστήμιο Αθηνών «Άριστα»

4) Part I FRCS in LONDON 1989

5) Part II FRCS in GLASGOW 1989

6) Part II FRCS in GLASGOW 1993

(FRCS : Fellowship of Royal College of Surgeons of Great Britain)

7) 4 βαθμοί για Μaster Ανωτάτων Μαθηματικών Βιολογικών συστημάτων του Παν/μίου Auckland of New Zealand

8) 2η Διδακτορική Διατριβή, στην 7μελή επιτροπή του Παν/μίου Ιωαννίνων με θέμα «Κβαντική Φυσιολογία»

Επαγγελματική και Ερευνητική εκπαίδευση

Υπηρέτησε  και ως ειδικευόμενος Χειρουργός στο 401 ΓΣΝΑ επί ένα έτος (1979-80)

2) Ιατρός Υπαίθρου στα Πολιτικά Ευβοίας : 1981-82

3) Eιδικευόμενος Χειρουργός στο Νοσ/μείο Αθηνών «Ελπίς» : 1982-86

4) Βοηθός στο Ερευνητικό Κέντρο «Γ. Παπανικολάου» του Νοσ/μείου «Άγιος Σάββας» Αθηνών (Δ/ντής Μιχ. Παπαμιχαήλ) : 1986-89, όπου έκανα την Διδακτορική μου Διατριβή στην βασική έρευνα της Ανοσολογίας των Ασθενών με καρκίνο του παχέως εντέρου, καθώς και άλλων ερευνητικών εργασιών μου (βλ. παρακάτω).

 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

5) Το 1989 του απονεμήθηκε  ομόφωνα άριστα από το Παν/μιο Αθηνών, το δίπλωμα της Διδακτορικής μου Διατριβής με θέμα : «Φαινοτυπική ανάλυση των ανοσολογικών δεικτών των Τ-λεμφοκυττάρων σε ασθενείς με καρκίνο του παχέως εντέρου και η προγνωστική αξία αυτών», ένα αντίγραφο της οποίας  παρουσιάσθηκε στο 3ο Πανελλήνιο Ογκολογική Συνέδριο το 1985 στην Αθήνα.

6) Το 1987 ολοκλήρωσε την ερευνητική του εργασία στο ερευνητικό κέντρο «Γ. Παπανικολάου» Αθηνών, με τίτλο: «Προγνωστική σημασία της παρουσίας των Τac T-λεμφοκυττάρων (Τ-ΙL-2) (Τ-suppressor) στο αίμα ασθενών με καρκίνο του παχέως εντέρου», η οποία παρουσιάσθηκε στο 4ο Πανελλήνιο Ογκολογική Συνέδριο το 1985 στην Αθήνα.

7) Μετά την ολοκλήρωση της ειδικότητάς του στην Γενική Χειρουργική, επελέγην νόμιμα από το ΣΚΕΙΟΠΝΙ το 1987 για την θέση του Επιμελητού Β` στο νεοιδρυθέν ΕΣΥ στην Θωρακοχειρουργική κλινική του «Αγίου Σάββα», αλλά η πρόσληψή μου απερρίφθη από τον τότε υπουργό υγείας, χωρίς να του γίνουν γνωστοί οι λόγοι. 

8) Μετά απο αυτό, επέτυχε μια μικρή από οικονομικής άποψης, αλλά υψηλής τιμής υποτροφία από το Royal Marsden Hospital του Λονδίνου (Sutton Branch), όπου συνέχισε την έρευνά του στην ανοσολογία του καρκίνου του μαστού (Δ/ντής Prof. H. Hall) : 1989-90. Αποτέλεσμα της ερευνητικής του αυτής εργασίας, είναι η εργασία του: «Phenotypic and Functional analysis of T-killer, T-suppressor of peripheral blood lymphocytes in Breast Cancer patients» (αδημοσίευτη ακόμα δυστυχώς)

9) Senior House Officer (βοηθός χειρουργού) στην Χειρουργική Κλινική του καρκίνου του μαστού στο Royal Marsden Hospital του Λονδίνου (Fulham Rd. Chealse, Δ/ντής Prof. A Mc Kinna) : 1990-91

10) Στην συνέχεια αφού πέρασε το Part I του FRCS, μελετούσε και δούλευε σε υποχρεωτική εκπαίδευση σε ένα «κυκλικό» (rotational) κύκλο χειρουργικών ειδικοτήτων για να μπορέσει  να δώσει  τις τελικές εξετάσεις για την απόκτηση του Fellowship of Royal College of Surgeons, το οποίο το απέκτησε μετά από 5 χρόνια μελέτης κι εξουθενωτικών επαναλαμβανομένων εξετάσεων (12 φορές) το 1993, κι αποτελεί  την υψίστη επιστημονική του  επίδοση κι επίτευγμα μέχρι τώρα. Το rotational πρόγραμμα εκπαίδευσής του στην υγιειονομική περιφέρεια Portsmouth και Southampton, περιελάμβανε, εκπαίδευση στις μεταμοσχεύσεις νεφρού και παγκρέατος (Sr Marys Hospital, Prof. H. Lee), ουρολογίας, γενικής χειρουργικής, αγγειοχειρουργικής, εντατικής μονάδας (Southampton Alexander Hosp.), κλπ. : 1990-94

11) Δούλεψε στο ερευνητικό εργαστήριο μεταμοσχεύσεων του Southampton University, στην ανοσολογία των μεταμοσχεύσεων επί 6 μήνες, χωρίς όμως επιτυχία.

12) Αργότερα μετά από υποσχέσεις του Καθηγητή Μεταμοσχεύσεων του «Λαικού Νοσ/μείου» κ. Κωστάκη για πρόσληψή του στο «Λαικό»-που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ-επέστρεψε στην Ελλάδα το 1994, αλλά  απέτυχε να καταλάβει  μια θέση λέκτορα Παν/μιο Αθηνών το 1995 (Καθηγητής κ.  Γρ. Σκαλκέας) και το 1997 στο Παν/μιο Κρήτης, βρισκόμενος μπροστά σε διαβλητές διαδικασίες με προεπιλεγμένο υποψήφιο.

13) Το 2003, με δική του πρωτοβουλία κι έξοδα, φοίτησε επίσημα για ένα ακαδημαικό χρόνο, σε πρόγραμμα Master Aνωτάτων Μαθηματικών στην Μαθηματική Σχολή του Παν/μιου του Auckland of New Zealand, σε δύο courses –τα οποία «πέρασε» με επιτυχία κατόπιν εξετάσεων- στην Μαθηματική Βιολογία-Φυσιολογία και τα Δυναμικά Bιολογικά Συστήματα, όπως από το υποβαλλόμενο πρόγραμμα σπουδών φαίνεται.

14) Το 2004, του κοινοποιήθηκε ο ανίσχυρος φυσικά «διορισμός» του στον Άγιο Σάββα-τον οποίο δεν είχε υπογράψει ο υπουργός το 1987-ήτοι μετά από 17 χρόνια!

15) Από τον Μάρτιο του 2006 έχει  υποβάλλει στην 7μελή επιτροπή του Παν/μιου Ιωαννίνων την 2η διατριβή μου με θέμα : «Κβαντική Φυσιολογία», ένα έργο τεράστιο και διεθνώς πρωτοποριακό και πρωτότυπο.

16) Εντός του 2009 ολοκλήρωσε  τις σπουδές του στην Φιλοσοφία στο Oxford College of UK, in LevelA status.

Έχει συγγράψει τα εξής συγγράμματα :

1) «Κβαντική Φυσιολογία». Ένα εκπληκτικό έργο, διεθνούς πρωτοτυπίας, με το οποίο περιγράφω την ανθρώπινη φυσιολογία με αυστηρά μαθηματικά της Κβαντικής Φυσικής και το οποίο προορίζεται ως η 2η διατριβή μου στο Παν/μιο Ιωαννίνων.

2) «Mathematical Models of Τumor-Growth and Tumor-Immune Interactions»

3) Βιολογικά Στατιστικά Μοντέλα στο Παν/μιο του Auckland (στην Αγγλική)

4) Mη-Γραμμικά, μη ολοκληρώσιμα (χαοτικά) δυναμικά συστήματα και η χρήση των στην ιατρική διάγνωση

5) «Ο Ζωοδότης Καρκίνος», μια πλήρη περιγραφή του καρκίνου από το μοριακό, το εμβρυολογικό, μέχρι το κλινικό επίπεδο

6) H Διδακτορική μου Διατριβή με θέμα : «Φαινοτυπική ανάλυση των ανοσολογικών δεικτών των Τ-λεμφοκυττάρων σε ασθενείς με καρκίνο του παχέως εντέρου και η προγνωστική αξία αυτών», ένα αντίγραφο της οποίας σας καταθέτω (αδημοσίευτη) .

7) Η ερευνητική μου εργασία στο ερευνητικό κέντρο «Γ. Παπανικολάου» Αθηνών, με τίτλο: «Προγνωστική σημασία της παρουσίας των Τac T-λεμφοκυττάρων (Τ-ΙL-2) (Τ-suppressor) στο αίμα ασθενών με καρκίνο του παχέως εντέρου» (αδημοσίευτη)

8) Η ερευνητική του εργασία στο Royal Marsden Institute με θέμα : «Phenotypic and Functional analysis of T-killer, T-suppressor of peripheral blood lymphocytes in Breast Cancer patients» (αδημοσίευτη)

9) Eνα τεράστιο έργο-το οποίο είναι υπό έκδοση από το «Μορφωτικό ίδρυμα Λαμπράκη», με τίτλο: «Παράλληλη εξέλιξη της ιστορίας της τέχνης, των αισθητικών θεωριών και των επιστημονικών θεωριών και της αλληλεπίδρασης αυτών»

10) «Aesthetic and Philosophical Studies”

Share this post