Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: “Ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας, όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας”

Παναγιωτόπουλος σε Ακάρ: “Ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας, όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας”

«Όσο υπάρχει απειλή εδαφικής κυριαρχίας είναι ατελέσφορη κάθε προσπάθεια επικοινωνίας», ξεκαθάρισε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του τούρκου ομολόγου του, Χουλουσί Ακάρ, για επανεκκίνηση της συζήτησης των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργου Τσίπρα, που έκανε λόγο για έλλειμμα ενημέρωσης σχετικά με την συμφωνία ενίσχυσης της Ουκρανίας με αμυντικό υλικό και για κίνδυνο υπονόμευσης της αμυντικής ισχύος της Ελλάδας, διαβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι «με κανέναν τρόπο δεν θα αποδυναμωθεί η αμυντική διάταξη της χώρας, ούτε στα νησιά ούτε σε καμία σπιθαμή του εδάφους της».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε πως η κυβέρνηση κινείται με βάσει τον σχεδιασμό, που πρότειναν τα στρατιωτικά επιτελεία για να μην υπάρξει το παραμικρό αμυντικό κενό στη χώρα, κατά την εκτέλεση της συμφωνίας παράδοσης των 40 ελληνικών τεθωρακισμένων στην Ουκρανία με την ταυτόχρονη παράδοση 40 γερμανικών τεθωρακισμένων στην Ελλάδα. Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι θα ζητήσει τη σύγκλιση της Επιτροπής Εξωτερικών και ‘Αμυνας της Βουλής προς τα τέλη Οκτωβρίου, προκειμένου να ενημερώσει πλήρως τα μέλη της τόσο για τις δύο συμφωνίες, μεταξύ της Ελλάδας με Γερμανία και με Ουκρανία, όσο και για την πρόοδο και την εξέλιξη τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post