Παλαιστινιακή πόλη Jenin: Από την ανακούφιση στον τρόμο

Παλαιστινιακή πόλη Jenin: Από την ανακούφιση στον τρόμο

Πόση χαρά και ανακούφιση μπορεί να προσφέρει ένα φορτηγό που διανέμει βρεφικά και παιδικά γάλατα σε εκατοντάδες οικογένειες που ζούνε κάτω από τον κατοχικό ζυγό του κράτους Απαρτχάιντ του Ισραήλ; Πόσο γρήγορα, όμως, αυτή η ανακούφιση μπορεί να μετατραπεί σε τρόμο και πανικό;

Για ακόμα μία φορά, οι στρατιώτες του κράτους κατοχής του Ισραήλ επιλέγουν να δράσουν παράνομα εναντίον των Παλαιστινίων με μαφιόζικο τρόπο εισβάλλοντας στην κατεχόμενη Παλαιστινιακή πόλη Jenin μεταμφιεσμένοι, φορώντας πολιτικά ρούχα. Ασφαλώς και δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει μια τέτοιου είδους γκανκστερική πράξη, αυτό που μας εξοργίζει, ωστόσο, είναι πως πρώτη φορά είχαν το θράσος να χρησιμοποιήσουν αγαθά πρώτης ανάγκης για βρέφη και παιδιά ως κάλυψη για δεκάδες τραυματισμούς, καταστροφές και 11 ΦΟΝΟΥΣ. 

            Πρώτα από όλα μας προκαλεί αηδία το κατοχικό κράτος του Ισραήλ που δρα με μαφιόζικο τρόπο και μας καταστρέφει, μας σκοτώνει, μας βασανίζει ψυχικά και σωματικά. Αυτό, όμως, που μας προκαλεί περισσότερη αηδία είναι η απάθεια του κόσμου. Δεν ευχόμαστε ποτέ και σε κανέναν λαό να βρεθεί στη θέση μας.

Έχετε αναρωτηθεί, μήπως, ότι δεν βρίσκεστε σε αυτήν τη θέση από τύχη; Ότι ένα φορτηγό που θα έδινε ζωή στο παιδί σας, τελικά έγινε ο λόγος που το παιδί αυτό, αν τελικά επιζήσει, μένει χωρίς οικογένεια;

            Είμαστε βαθιά εξοργισμένοι από το γεγονός πως κανένα ΜΜΕ στην χώρα που φιλοξενεί την Πρεσβεία μας δεν ενδιαφέρθηκε για ολόκληρη σφαγή στον καταυλισμό της Jenin. Τα ίδια ΜΜΕ, όμως, έσπευσαν να καλύψουν το θέμα με τον «πύραυλο» που εκτοξέυτηκε από την επί 15 ολόκληρα χρόνια αποκλεισμένη Γάζα. Προς ενημέρωσή σας, ο «πύραυλος» που εκτοξεύτηκε είναι ένας αυτοσχέδιος σωλήνας που αν κατά τύχη φτάσει στον προορισμό του προκαλεί μηδαμινές ζημιές.

            Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ας τολμήσει, λοιπόν, κάποιος να μας χαρακτηρίσει αντισημιτιστές επειδή αναφερόμαστε στα γεγονότα. Ας τολμήσει κάποιος να μιλήσει για το δικαίωμα του κατοχικού κράτους του Ισραήλ στην αυτοάμυνα. Ας τολμήσει οποιοσδήποτε να υποστηρίξει πως δεν εφαρμόζονται δύο μέτρα και δύο σταθμά όταν μιλάμε για ανθρώπινα δικαιώματα. Τη στιγμή που ΣΦΑΓΙΑΖΕΤΑΙ ο λαός μας, η δική σας σιωπή είναι αυτή που αφήνει τον φονιά ατιμώρητο, έτοιμο να ξανασκοτώσει.

Δε ζητάμε να είστε με το μέρος μας. Ζητάμε την αντικειμενική κάλυψη των γεγονότων. Ζητάμε να ακολουθείτε τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Είστε υποχρεωμένοι να σέβεστε τη συνείδησή σας. Η υποκρισία έχει τα όριά της.

Πηγή: Δελτίο Τύπου Πρεσβείας του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κυπριακή Δημοκρατία

Share this post