«Παιδεία, Δημοκρατία, Δημοσιογραφία»

«Παιδεία, Δημοκρατία, Δημοσιογραφία»

Αύριο  η  ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, με ομιλητή τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα

Με την ευκαιρία της Γιορτής ( 30 Ιανουαρίου) των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων , το Πανεπιστήμιο Κύπρου έχει φιλοξενήσει τα τελευταία χρόνια διάφορες διακεκριμένες μορφές των Γραμμάτων, της Θρησκείας, του Πολιτισμού και της Τέχνης.

Στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού αύριο (Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2022, στις 18:00 μ.μ.)  ο έγκριτος Αθηναίος δημοσιογράφος, Παύλος Τσίμας, θα αναπτύξει το θέμα: «Παιδεία, Δημοκρατία, Δημοσιογραφία». Ο εορτασμός θα γίνει στο  Αμφιθέατρο Β108, Κτήριο Συμβουλίου-Συγκλήτου «Αναστάσιος Γ. Λεβέντης», Πανεπιστημιούπολη (Λεωφ. Πανεπιστημίου 1, Αγλαντζιά). Θα συμμετάσχουν Ακαδημαϊκοί, Φοιτητές/ριες, Λειτουργοί ΜΜΕ

 Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία μικρού αριθμού προσκεκλημένων τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορoνοϊού.

Επικοινωνία:

Γραφείο Σχεδιασμού και Υλοποίησης Επίσημων Εκδηλώσεων

Τηλ. 22894331/47

 

*Ο Παύλος Τσίμας είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε στηνΑθήνα το1953. Σπούδασε στην Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ως φοιτητής έλαβε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα. Εργάστηκε για λίγο ως δικηγόρος και από το 1980 ως δημοσιογράφος. Ξεκίνησε ως πολιτικός συντάκτης στην εφημερίδα Ριζοσπάστης και αργότερα ήταν διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού902 και της εφημερίδας ΠΡΩΤΗ.Από το1991 αρθρογραφεί στηνεφημερίδα ΤαΝΕΑ,ενώ διετέλεσε και διευθυντής τουπεριοδικού ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ.

Το 1987 συμμετείχε στην δημοσιογραφική ομάδα, που εγκαινίασε τον ΑΘΗΝΑ 9,84και από τότε έχει καθημερινήπαρουσία στο ραδιόφωνο.Το1993 παρουσίασε την πρώτη του ενημερωτική εκπομπή στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Στα χρόνια, που ακολούθησαν, έχει παρουσιάσει εκπομπές δημοσιογραφικής έρευνας και πολιτικά talk shows(Μήλον της Έριδος, Μαύρο Κουτί, Έρευνα, κλπ) στην τηλεόραση του ΜΕΓΚΑκαι στην ΕΡΤ.Από το 2014 συνεργάζεται και πάλι με τον ΣΚΑΪ, όπου παρουσιάζειτην καθημερινήραδιοφωνικήεκπομπή«Ημερολόγιο», συμμετέχει στο τηλεοπτικό δελτίο ειδήσεων και επιμελείται ενημερωτικές τηλεοπτικές εκπομπές.

Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων (Το ημερολόγιο της κρίσης, Ο φερετζές και το πηλήκιο, εκδόσεις Μεταίχμιο).

Έχει τιμηθεί με το βραβείο του Ιδρύματος Μπότση το 1988.

Share this post