Παιχνίδια με την συνέργεια της Μόσχας του εν Κιέβω Μητροπολίτη Ονούφριου

Παιχνίδια με την συνέργεια της Μόσχας του εν Κιέβω Μητροπολίτη Ονούφριου

Ρώσος Ιερομόναχος (ηγούμενος) Σιλουανός Τουμανόφ:   “Προσευχηθείτε στο Θεό για εμάς, άγιοι νεομάρτυρες Βενιαμίν, Σέργιε, Γεώργιε και Ιωάννη.”
Το Πατριαρχείο Μόσχας στην Ουκρανία ζήτησε από τους συνοριοφύλακες να επιτρέψουν το πέρασμα των συνόρων της χώρας για τους επισκόπους – να δημιουργούν ενορίες στο εξωτερικό (έγγραφο).
Στα τέλη Ιουνίου ο επικεφαλής της λεγόμενης Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας του Πατριαρχείου Μόσχας, Μητροπολίτης Ονούφριος (Μπερεζόβσκι), απηύθυνε έκκληση στον επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Συνόρων της Ουκρανίας ζητώντας να επιτραπεί σε πέντε ιεράρχες του Πατριαρχείου Μόσχας στην Ουκρανία να περάσουν τα σύνορα της Ουκρανίας, για να οργανώσουν ενορίες για Ουκρανούς πρόσφυγες.
Αυτό αναφέρεται στην επιστολή του Μητροπολίτη Ονουφρίου, που απευθύνεται στον επικεφαλής της Κρατικής Υπηρεσίας Συνόρων της Ουκρανίας, Στρατηγό Σεργίι Ντεϊνέκο, αναφέρει το LB.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Πατριαρχείου Μόσχας  της λεγόμενης Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Μητροπολίτης εν Κιέβω Ονούφριος ,   ζητά άδεια να φύγει στο εξωτερικό ο «υπουργός εσωτερικών» Μητροπολίτης Μπορίσπιλσκι και Μπροβαρσκίι Αντώνιος (Πακάνιτς), ένα από τα πιο φιλορωσικά πρόσωπα του Πατριαρχείου Μόσχας στην Ουκρανία, ο οποίος τηλεφωνούσε απευθείας στη Μόσχα και λάμβανε οδηγίες από εκεί.
Στη λίστα περιλαμβάνονται, επίσης, ο Μητροπολίτης Τσερνίβτσι και Μπουκοβίνα Μελέτιος (Γεγκορένκο), ο Αρχιεπίσκοπος Σεπετίβσκι και Σλαβούτσκι Ευσέβιος (Ντούντκα), ο Επίσκοπος Ιρπίνσκι Λαύρ (Μπερεζόφσκι) και ο Επίσκοπος Μποροντιάνσκι Μάρκος (Αντριούκ).
© Πνευματικό Μέτωπο της Ουκρανίας.
* Κατά άλλα το Πατριαρχείο Μόσχας κήρυξε σχησματικό τον Ονούφριο, γιατί προσχεδιασμένα , όπως αποδεικνύεται, αποδοκίμασε το γεγονός ότι ο Μόσχας Κύριλλος ευλόγησε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. 
 Την κίνηση Ονούφριου σχολίασε  ο Αρχιμ. της Μητροπόλεως Ρεθύμνης (Κρήτη) Ρωμανός ( κατά κόσμον Ηλίας Αναστασιάδης) , ο οποίος υποστηρίζει:   Όλα τα κάνουν με τις εντολές της Μόσχας, για να “την πουν” στην κανονική Αυτοκέφαλη Εκκλησία, επειδή, λόγω του Τόμου και της Κανονικής τάξης, δεν έχει δικαίωμα να έχει ενορίες εκτός Ουκρανίας. 
                                                  Ο Αρχιμ. Ρωμανός με τον Μητροπολίτη Κιέβου& πάσης Ουκρανίας Επιφάνιο

Το μόνο που μας σώζει από την σύγχυση και την έκπτωση είναι η επισημοποίηση της αποστασιοποίησής μας από αυτούς τους αλήτες, αντίθεους και εγκληματίες της Μοσχοβίας. 

Εδώ και τώρα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο πρέπει να αναλάβει ιστορική πρωτοβουλία. Αυτοκράτορας δεν υπάρχει, αλλά ο Οικουμενικός Πατριάρχης, μετά την Άλωση της Πόλης, ίσταται και εις τύπον και τόπον του Ρωμαίου Αυτοκράτορος, ως προς τις αρμοδιότητές του επί των εκκλησιαστικών ζητημάτων. Γι’ αυτό άλλωστε και μόνο εκείνος φέρει αυθεντικώς το κανονικό προνόμιο να φορά την μίτρα. Όλοι οι άλλοι είναι… ιμιτατιόν, για να μην το πω διαφορετικά… 
Ας ακολουθήσουν όποιοι θέλουν ή όποιοι μπορούν. Η Κανονική Εκκλησία είναι στην Κωνσταντινούπολη. Και όσοι θέλουν να ανήκουν στην Κανονική Εκκλησία θα είναι με την Κωνσταντινούπολη. Τελεία και παύλα. Ούτε διάλογος, ούτε συζήτηση. Δεν συζητούμε τα δόγματα και την κανονική τάξη της Εκκλησίας μας. Αυτά είναι θεοπαράδοτα και αμετακίνητα όρια”.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ο Ρώσος Ιερομόναχος (ηγούμενος) Σιλουανός Τουμανόφ από την Αγία Πετρούπολη, με αφορμή την εορτή των Ρώσων Τεσσάρων Νεομαρτύρων της Αγίας Πετρούπολης, του Μητροπολίτου Βενιαμίν, του Αρχιμανδρίτου Σεργίου και των συν αυτοίς λαϊκών Γεωργίου και Ιωάννου, των οποίων η μνήμη τελείται στις 13 Αυγούστου, δηλαδή σήμερα, γράφει:

“Πώς γιορτάζουν οι Ρώσοι τη μνήμη των Ρώσων, που σκοτώθηκαν από Ρώσους, οι οποίοι στη συνέχεια αγιοποιήθηκαν από Ρώσους, στην πόλη όπου συνέβησαν όλα αυτά; Σε μερικές εκκλησίες. Φωτεινό και επίσημο, αλλά όχι πολύς κόσμος. Αυτά δεν είναι λείψανα που μεταφέρθηκαν στην πόλη από αλλού…
Υπάρχει μια ειρηνική σιωπή στην πόλη. Οι περαστικοί κάνουν τις δουλειές τους. 
“Κάποιος σκοτώθηκε εδώ; Αυτό είναι κάτι καινούργιο για μένα…” 
“Δεν ήθελαν να δώσουν το χρυσό στο προλεταριάτο!” 
“Και δικαίως! Για ποιο λόγο χρειάζονται οι ιερείς χρυσό;”
Νομίζετε ότι είμαι ειρωνικός; Και δείτε τι γράφουν οι σύγχρονοί μας στα σχόλια στο VK. Πολλοί είναι “έτοιμοι να επαναλάβουν”.
Προσευχηθείτε στο Θεό για εμάς, άγιοι νεομάρτυρες Βενιαμίν, Σέργιε, Γεώργιε και Ιωάννη.”
                                                                             Силуан Туманов (Игумен Силуан)-Σιλουανός Τουμανόφ

  “Как русские празднуют память убитых русскими русских, которых за это русские потом канонизировали, в городе, где всё это произошло? В нескольких храмах. Светло и торжественно, но немноголюдно. Это ж не мощи в город привезли…

В самом городе благостная тишина. Прохожие бегут по своим делам.
«Кого-то когда-то у нас убили? Тоже мне новость!..»
«Так они ж, вроде, пролетариату золото отдавать не хотели!»
«И правильно убили! Зачем попам золото?»
Думаете, зря иронизирую? А посмотрите, что наши современники в комментариях в ВК пишут. Многие «готовы повторить».
Молите Бога о нас, святые новомученики Вениамин, Сергий, Юрий и Иоанн”.

Share this post