Πάφου Γεώργιος: «Συνυποψήφιοι μου μόλις αρρώστησε ο Αρχιεπίσκοπος άρχισαν να εργάζονται για τις εκλογές»

Πάφου Γεώργιος: «Συνυποψήφιοι μου μόλις αρρώστησε ο Αρχιεπίσκοπος άρχισαν να εργάζονται για τις εκλογές»

Συνέχιση της παράδοσης της Εκκλησίας της Κύπρου να αντισταθεί στους νεωτερισμούς, επιθυμεί ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, όπως δήλωσε χθες βράδυ σε επαρχιακή συνάντηση στην Πάφο. Η παράδοση μας, είπε, διαμορφώθηκε λόγω και της γειτνίασης με τα Ιεροσόλυμα και στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος είπε στη συνάντηση ότι καθυστέρησε στην εξαγγελία της υποψηφιότητάς του, καθώς θα ήταν ανήθικο να το πράξει πριν από την ταφή του τέως Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, ενώ οι άλλοι συνυποψήφιοι του «εργάζονταν για χρόνια, άλλοι από τις προηγούμενες αρχιεπισκοπικές εκλογές και άλλοι μόλις αρρώστησε ο Αρχιεπίσκοπος και έτσι είχαν το χρόνο να ξεδιπλωθούν με τα όλα προγράμματα τους και στο ακροατήριο και στον κόσμο και να διεκδικούν σήμερα άνετα» εκλογή στον αρχιεπισκοπικό θώκο.

Ο ίδιος, είπε, περιορίστηκε σε λιγότερο από ένα μήνα δουλειάς όμως, πρόσθεσε, με τη συμπαράσταση του κόσμου τα μηνύματα είναι πολύ καλά και θα ξεπεράσει αυτή τη δυσκολία.

Ο Μητροπολίτης Πάφου ανέφερε πως δεν του «πέφτει λίγη» η Πάφος που είναι η πρώτη Μητρόπολη στην Κύπρο και δεν θα ήθελε χωρίς κανένα λόγο να φύγει από εκεί.

«Αν το επιζητώ ωστόσο είναι γιατί ζητώ μια θέση ώστε αυτά που κάνω στην Πάφο να τα κάνω και αλλού με μεγαλύτερη ευκολία και με καλύτερες προοπτικές», ανέφερε. Ο Μητροπολίτης Πάφου τόνισε πως επιθυμεί την συνέχιση της παράδοσης της Εκκλησίας της Κύπρου να αντισταθεί στους νεωτερισμούς.

Ο Πάφου Γεώργιος σημείωσε ακόμη πως θα συνεχίσει το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του αείμνηστου Αρχιεπισκόπου Κύπρου του Β΄. Ανακοίνωσε ακόμη πως θα στηριχτούν νέα ζευγάρια για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και αναφέρθηκε στη μέριμνα της Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου για τους νέους και την τρίτη ηλικία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Share this post