Π. Σεντώνας : Την ερχόμενη Τετάρτη οι αποφάσεις

Π. Σεντώνας : Την ερχόμενη Τετάρτη οι αποφάσεις

 

Στις 29 Απριλίου στο Υπουργικό Συμβούλιο το θέμα  χαλάρωσης των μέτρων

Την ερχόμενη Τρίτη  αναμένεται να παρουσιαστεί στον πρόεδρο  Αναστασιάδη και την αρμόδια διυπουργική επιτροπή η ολοκληρωμένη πρόταση της επιστημονικής ομάδας για την πρώτη φάση επανεκκίνησης της οικονομίας και τη χαλάρωση των μέτρων διακίνησης των πολιτών, σύμφωνα με τον  αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο. Ο Παναγιώτης Σεντώνας τόνισε ότι οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου την Τετάρτη (29/4).

Σε δηλώσεις , μετά τη σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με τη συμβουλευτική επιστημονική ομάδα για τον κορονοϊό, ο κ. Σεντώνας ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ληφθεί καμία απολύτως απόφαση «για την ημερομηνία έναρξης της πρώτης φάσης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, όπως και καμιά απόφαση δεν έχει ληφθεί για τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας που θα επαναλειτουργήσουν κατά την πρώτη φάση».

Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας, ανέφερε, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τα μέχρι σήμερα αποτελέσματα των μέτρων που λήφθηκαν, σημειώνοντας τη σταθερή καθοδική πορεία των κρουσμάτων.
Κατά τη σύσκεψη, είπε ο κ. Σεντώνας, τα μέλη της επιστημονικής ομάδας αναφέρθηκαν σε τομείς της οικονομίας που θα μπορούσαν να επαναδραστηριοποιηθούν στην πρώτη φάση, καθώς και στα μέτρα χαλάρωσης της διακίνησης των πολιτών, πάντοτε υπό την προϋπόθεση ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα και επιδημιολογικοί δείκτες το επιτρέψουν.

Επανέλαβαν, σημείωσε, ότι με κανένα τρόπο δεν θα πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός για να μην καταστρέψουμε ό,τι με πολλές θυσίες και υπομονή κατόρθωσε ο λαός μας να επιτύχει το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα από τη Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης του Υπουργείου Υγείας τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού SARS-CoV-2 είναι 6 από σύνολο 1,441 εργαστηριακών διαγνώσεων.

Με βάση και τα σημερινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανήλθε στα 790 (περιλαμβανομένων και των δέκα που εντοπίστηκαν στις Βρετανικές Βάσεις).

Εξάλλου,  σήμερα υπήρξε ακόμα ένας θάνατος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας. Πρόκειται για άντρα, 78 ετών, με βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό. Η τελική αιτία θανάτου είναι η νόσος COVID-19. Συνεπώς, ο συνολικός αριθμός των θανάτων σε ασθενείς θετικούς στον ιό SARS-CoV-2 ανέρχεται σε 18, ενώ οι θάνατοι με τελική αιτία θανάτου τη νόσο COVID-19 είναι 13, εννέα άντρες και τέσσερις γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 70 έτη.

ΦΩΤΟ: Στ. Ιωαννίδης

Share this post