π. Γ. Τσέτσης: Η «ξύλινη γλώσσα» δεν έχει θέση στην Εκκλησία

π. Γ. Τσέτσης: Η «ξύλινη γλώσσα» δεν έχει θέση στην Εκκλησία

«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει χρέος να υπενθυμίζει σε όλους την καθολικότητα και οικουμενικότητα της Εκκλησίας, προβάλλοντας το πνεύμα της καταλλαγής και της υπερβάσεως των αντιθέσεων, και διακονώντας την ενότητα της Ορθοδοξίας, και τούτο διότι στον κόσμο, που έρχεται, η Ορθόδοξος Εκκλησία δεν μπορεί να δώσει τη μαρτυρία της κατατεμαχισμένη, αλλά εν ενί στόματι και μια καρδία», τονίζει ο Μέγας πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, π. Γεώργιος Τσέτσης.

 

Ο π. Γ. Τσέτσης το 2008 στον ναό της Παναγίας Κανακαριάς (Λυθράγκωμη-Καρπασία)

Σε συνέντευξη στο ιστολόγιο «Φως Φαναρίου» ο π. Γεώργιος επισημαίνει μεταξύ άλλων:

*Δυστυχώς, όσα ελέχθησαν και γράφηκαν, και γράφονται ακόμη, σχετικά με την Αγία και Μεγάλη Σύνοδο, μαρτυρούν πως η περί «καπετανάτων» θεωρία καλά κρατεί! Διότι, καθώς διαπιστώνουμε, οι Ορθόδοξοι εδώ και χρόνια δεν διαλέγονται μεταξύ τους, αλλά μονολογούν! Δεν ενδιαφέρονται πλέον για την οικοδομή και το συμφέρον της Μιάς και αδιαιρέτου Ορθοδόξου Εκκλησίας, αλλά κινούνται υπό το πρίσμα των δικών της η κάθε μια «στρατηγικών» σχεδίων, εδαφικών διεκδικήσεων ή, ακόμη, πολιτικών βλέψεων και συμφερόντων. Συμφερόντων, που σε τελευταία ανάλυση πλήττουν την συνοχή και την ενότητα της Ορθοδοξίας.
*Η Ορθοδοξία δεν κινδυνεύει ούτε από τον Παπισμό, ούτε από τον Προτεσταντισμό, ούτε από τον Μονοφυσιτισμό, ούτε από την διατυμπανιζόμενη από τους ζηλωτές «παναίρεση του Οικουμενισμού». Κινδυνεύει από μας τους ίδιους. Από το κοσμικό πνεύμα που ριζώθηκε βαθμιαία και στην Εκκλησία μας και στην κοινωνία μας, «ημών, των κληρικών, κοιμωμένων»!
*Ο ρόλος της επίσημης Εκκλησίας δεν είναι να «κατασκευάζει» και να “αναδεικνύει” αγίους, πολύ δε περισσότερο να “αγιοποιεί” κάποιο πρόσωπο, αλλά να μετουσιώνει ένα βίωμα των πιστών σε επίσημη Εκκλησιαστική Πράξη.

Διαβάστε όλη την συνέντευξη στον πιο κάτω σύνδεσμο:
https://fanarion.blogspot.com/2018/09/blog-post_37.html

Share this post