Ουδέν σχόλιο από Ακιντζί για οδοφράγματα

Ουδέν σχόλιο από Ακιντζί για οδοφράγματα

Περισσότερες λεπτομέρειες, ειδικά όσον αφορά τα τεστ, θέλει να ξέρει πριν σχολιάσει την απόφαση Αναστασιάδη  για τις διελεύσεις από τις 21 Ιουνίου, δήλωσε ο Μουσταφά Ακιντζί εκφράζοντας εκ πρώτης την άποψη ότι «θεωρώ ότι τουλάχιστον η επικοινωνία εντός του νησιού πρέπει να γίνει καλύτερη».

Ο Ακιντζί απαντούσε σε σχετική ερώτηση μετά από τη σύσκεψη με τα πολιτικά  κόμματα . Άκουσε, είπε, για την απόφαση για τα οδοφράγματα,  αλλά λόγω της πολύ γεμάτης σήμερα ατζέντας του δεν μπόρεσε να μάθει πολλές λεπτομέρειες. Αναφέρθηκε στο πώς έκλεισαν τα οδοφράγματα χωριστά από την κάθε πλευρά, μίλησε για «αντιδραστική» στάση της «κυβέρνησης» στη δική του συμφωνία με τον πρόεδρο Αναστασιάδη για τη σταδιακή επανέναρξη των διελεύσεων, και μίλησε για λάθη που έγιναν αρχικά.

Μπορούν να γίνουν βήματα σταδιακά, συνετά, που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο τους ανθρώπους και στις δύο πλευρές, ανέφερε ο κ. Ακιντζί και πρόσθεσε ότι «αυτή την περίοδο πρέπει να ενεργήσουμε περισσότερο από κοινού, πρέπει να αυξήσουμε τη συνεργασία. Ακόμα και αν υπήρξε μια ‘αποσύνδεση’, αυτή να την υπερκεράσουμε και να μπορέσουμε μαζί με την ε/κ πλευρά να ενεργήσουμε με κοινή λογική σε αυτά τα ζητήματα”. Θα ενημερωθεί, κατέληξε, σε λεπτομέρεια για την απόφαση της ε/κ πλευρά και θα σχολιάσει εν ευθέτω χρόνω.

Οι «προεδρικές εκλογές» θα πραγματοποιηθούν όπως είχε συμφωνηθεί προηγουμένως, στις 11 Οκτωβρίου. Αυτό ανακοίνωσε ο «πρωθυπουργός», Ερσίν Τατάρ μετά το τέλος της σύσκεψης  για το ζήτημα των «προεδρικών». Πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, ο Μουσταφά Ακιντζί είχε προτείνει την επίσπευση της διεξαγωγής τους , προτείνοντας τις ημερομηνίες της 16ης και 23ης Αυγούστου.

Η πρόταση του κ. Ακιντζί σκόνταψε πάνω στην άρνηση των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην «βουλή».

Την ίδια ώρα, οι τελευταίες πληροφορίες δείχνουν ότι η «κυβέρνηση» Τατάρ επιχειρεί να αφήσει πίσω της την μεγάλη κρίση, με την αντικατάσταση του «υπουργού» Τουρισμού. Το συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο αναλαμβάνει ο Κουτλού Εβρέν από τον Ουνάλ Ουστέλ, ο οποίος πρωταγωνιστεί στο νέο σκάνδαλο που αφορά την παραβίαση της υποχρεωτικής καραντίνας από ομάδα Τούρκων επιχειρηματιών. 

*Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ και “Καθημερινή”

Share this post