Αθηνών Ιερώνυμος για τον Κύπρου Χρυσόστομο “Διακεκριμένη προσωπικότητα στον χώρο της Ορθοδοξίας”

Αθηνών Ιερώνυμος για τον Κύπρου Χρυσόστομο “Διακεκριμένη προσωπικότητα στον χώρο της Ορθοδοξίας”

Τον βαριά ασθενή Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’ επισκέφτηκε το απόγευμα στην Αρχιεπισκοπή ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος Β’

«Συμπάσχουμε,  όλοι μας μαζί του, και μεταφέρω τη συμμετοχή σε αυτή την αγωνία όλων των αρχιερέων και του λαού μας, στον αγαπητό μας Αρχιεπίσκοπο, με την ευχή ο Θεός να του δώσει υγεία και να τον ενισχύσει στις δύσκολες ώρες του»,  δήλωσε ο κ. Ιερώνυνμος κατά την άφιξη του στην Αρχιεπισκοπή.

«Με πολλή συγκίνηση σήμερα βρίσκομαι στην αγαπημένη μας τη μυροβόλο Κύπρο, με μία ευχή μέσα από την καρδιά μου, αλλά και μέσα από την καρδιά όλων των αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδας και του λαού μας, και ιδιαίτερα των μελών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας, που συνεδριάζαμε μέχρι σήμερα και διακόψαμε επίτηδες, για να έρθω εδώ να φέρω τις θερμές ευχές για περαστικά και υγεία του Μακαριώτατου Κύπρου και αγαπητού μας αδελφού», ανέφερε  ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών . 

Επίσης, χαρακτήρισε  τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ως «μία προσωπικότητα η οποία προσέφερε πάρα πολλά, όχι μόνο στην Εκκλησία της Κύπρου και τον ελληνισμό της, αλλά ήταν μία διακεκριμένη προσωπικότητα μέσα στον χώρο της Ορθοδοξίας».

Πηγή :ΚΥΠΕ

Share this post