Ως “αθώα περιστερά” εμφανίζεται τώρα ο Τραμπ και δηλώνει ότι θα διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση της εξουσίας

Ως “αθώα περιστερά” εμφανίζεται τώρα ο Τραμπ και δηλώνει ότι θα διασφαλίσει την ομαλή μετάβαση της εξουσίας

Για ομαλή μετάβαση της εξουσίας στις 20 Ιανουαρίου έκανε λόγο ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγο μετά την επικύρωση του αποτελέσματος των αμερικανικών εκλογών από το Κογκρέσο, στον απόηχο της εισβολής στο Καπιτώλιο υποστηρικτών του απερχόμενου προέδρου.

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος στο πρώτο του βίντεο μετά το χάος που προκλήθηκε χθες στην Ουάσινγκτον με ευθύνη του, ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Θα ήθελα να ξεκινήσω με την εισβολή στον Καπιτώλιο. Όπως όλοι οι Αμερικανοί είμαι εξοργισμένος από τη βία. Ζήτησα αμέσως από τις αστυνομικές αρχές να ασφαλίσουν το κτίριο και να αποβάλλουν τους εισβολείς.

Η Αμερική πρέπει πάντα να είναι ένα κράτος του νόμου και της τάξης. Αυτοί που το προκάλεσαν δεν είναι αποδεκτοί και αυτοί που παραβίασαν τους νόμους πρέπει να τιμωρηθούν. Περάσαμε από μια έντονη εκλογική διαδικασία και τα συναισθήματα είναι επίσης έντονα. Όμως τώρα πρέπει να επικρατήσει ηρεμία.

Μοναδικός μου στόχος ήταν να διασφαλίσω την ακεραιότητα της εκλογικής διαδικασίας. Πιστεύω ακόμα ότι πρέπει να αναθεωρήσουμε τους εκλογικούς μας νόμους. Στις 20 Ιανουαρίου θα γίνει η μετάβαση της εξουσίας και οφείλω να διασφαλίσω πως αυτό θα γινεί ομαλά.

Το 2020 λόγω της πανδημίας ήταν δύσκολη χρονιά. Πρέπει όλοι να εργαστούμε μαζί για να ανακατασκευάσουμε την μεγαλύτερη οικονομία στον πλανήτη. Να παραμείνουμε μια οικογένεια. Σε όλους τους υποστηρικτές μας ξέρω ότι είστε απογοητευμένοι, αλλά το ταξίδι μας μόλις ξεκίνησε».

Share this post