Οριστική απόφαση: Ακιντζί ψηφίζει το CTP

Οριστική απόφαση: Ακιντζί ψηφίζει το CTP

Την υποψηφιότητα του Μουσταφά Ακιντζί θα υποστηρίξει στον δεύτερο γύρο για την ανάδειξη Τουρκοκύπριου ηγέτη το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα, μετά από ομόφωνη απόφαση που έλαβε  η συνέλευση ΡΤΚ (CTP). Η απόφαση δίνει μεγάλη ώθηση στην υποψηφιότητα του Τ/κ ηγέτη για την ανανέωση της θητείας του. 

«Το ΡΤΚ, το οποίο προσπάθησε να λύσει όλα τα προβλήματα του λαού μας, ειδικά το Κυπριακό, μέσω της μεθόδου διαλόγου βάσει του διεθνούς δικαίου, αποδέχεται την πολιτική εξεύρεσης ολοκληρωμένης λύσης σε ομοσπονδιακή βάση του Κυπριακού ως βασική αρχή», σημειώνει η σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρεται, ” υποστηρίζει τον ανεξάρτητο υποψήφιο Μουσταφά Ακιντζί που θα υπηρετήσει αυτές τις αρχές και δηλώνει ότι θα συνεχίσει την αναζήτηση διαλόγου, συμφιλίωσης και λύσεων χωρίς διακοπή”.

Μετά την απόφαση, ο Μουσταφά Ακιντζί τηλεφώνησε  στον ηγέτη του κόμματος Τουφάν Ερχουμάν και τον ευχαρίστησε. «Μοιραστήκαμε την κοινή μας πεποίθηση ότι θα περάσουμε με επιτυχία αυτό τη σημαντική δοκιμασία στις 18 Οκτωβρίου, με την κοινή μας δύναμη και τη θέλησή μας», σημειώνει σε γραπτή του δήλωση.

«Όλοι μαζί συνεχίζουμε την πορεία μας με εμπιστοσύνη, αποφασιστικότητα και την κοινή μας βούληση», έγραψε ο Μουσταφά Ακιντζί .  

Το πρωί ο Μουσταφά Ακιντζί είχε συνάντηση με τον ηγέτη του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχουμάν, ο οποίος στον πρώτο γύρο συγκέντρωσε στον πρώτο γύρο 21,67%.

*Παραθέτουμε το δελτίο του Κλάδου Τουρκικών Θεμάτων του ΓΤΠ για τον σημερινό Τουρκοκυπριακό και Τουρκικό Τύπο.

Τουρκοκυπριακός και Τουρκι… by ARISTEIDIS VIKETOS

 

Share this post