Ολοκληρώθηκε ο 10ος κύκλος διαλέξεων Σαλαμίνου Ελεύθερου Πανεπιστημίου της Μητροπόλεως Κωνσταντίας

Ολοκληρώθηκε ο 10ος κύκλος διαλέξεων Σαλαμίνου Ελεύθερου Πανεπιστημίου της Μητροπόλεως Κωνσταντίας

Δέκα συναπτά έτη, συμπλήρωσε  φέτος ο θεσμός του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου Αμμοχώστου, το οποίο συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολις Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Μια σειρά διαλέξεων και συναντήσεων με θέματα που καλύπταν ένα γενικότερο φάσμα ενδιαφέροντος, οι οποίες αγκαλιάστηκαν με θέρμη από τον εκπαιδευτικό, αλλά και απλό κόσμο της ευρύτερης επαρχίας Αμμοχώστου. 

Φέτος, ένεκα της πανδημίας του κορονοϊού, υπήρξε ομολογουμένως μια δύσκολη περίοδος και για τις διαλέξεις, οι πλείστες των οποίων, λόγων των μέτρων, πραγματοποιήθηκαν διαδικτυακά, ενώ οι προγραμματιζόμενες ενημερωτικές διαλέξεις σε σχολεία και στρατόπεδα της περιοχής, δεν διεξήχθησαν.

  Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι πραγματοποιήθηκε, με φυσική παρουσία,   η τελετή λήξης του φετινού κύκλου διαλέξεων κατά την μίλησαν  με θέμα: «Εφηβεία- Ενηλικίωση: Βιολογική και ψυχολογική ανάπτυξη» οι  Δρ Μιχάλης Ζουβάνης Παθολόγος-Ενδοκρινολόγος και η κυρία Γεωργία Βέργου, Θεολόγος, Ψυχολόγος- Υπαρξιακή Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια Παιδιού και Οικογένειας.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν τόσο ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας κ. Βασίλειος, και η κυρία Δόξα Κωμοδρόμου εκ μέρους του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το παρόν τους έδωσαν επίσης οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης και Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης, εκπρόσωποι των σωμάτων ασφαλείας και άλλοι φίλοι του θεσμού του Σαλαμίνιου Ελεύθερου Πανεπιστημίου.

Στο τέλος δόθηκαν Πιστοποιητικά παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες που έχουν εγγραφεί στον φετινό κύκλο διαλέξεων και παρευρέθηκαν στη διάλεξη.

 

Share this post