Ολικό Lockdown και στην Τουρκία μέχρι τις 17 Μαΐου

Ολικό Lockdown και στην Τουρκία μέχρι τις 17 Μαΐου

Περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία μέχρι τη Δευτέρα 17 Μαΐου 05:00π.μ. ανακοίνωσε ο πρόεδρος , Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει της τουριστικής περιόδου, την οποία η κυβέρνηση προσπαθεί να περισώσει εξασφαλίζοντας την πτώση των καθημερινών κρουσμάτων.

Μιλώντας μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν είπε ότι όλα τα υπεραστικά ταξίδια θα χρειάζονται έγκριση από τις αρχές, όλα τα σχολεία θα σταματήσουν τα μαθήματα με φυσική παρουσία, ενώ και σε χώρους εργασίας θα ανασταλούν οι δραστηριότητές τους.

Πρόσθεσε ότι οι κλάδοι της μεταποίησης και των τροφίμων θα εξαιρεθούν από τα νέα μέτρα, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από τις 29 Απριλίου.

Σημειώνεται ότι ο τουριστικός τομέας είναι μία από τις σημαντικότερες πηγές εισροής συναλλάγματος στην Τουρκία. Με τους Ρώσους να ακυρώνουν τις κρατήσεις τους λόγω των μέτρων που έλαβε η Μόσχα, οι ελπίδες τώρα στρέφονται στους παραδοσιακούς επισκέπτες, τους Ευρωπαίους.

«Τα καθημερινά κρούσματα πρέπει να κατέβουν το  το πολύ σε 5.000», είπε εξάλλου ο κ. Ερντογάν και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση πάντοτε έπραττε με γνώμονα την ασφάλεια των πολιτών.

Τα περιοριστικά μέτρα αναμένεται να είναι τα ίδια με ό,τι ισχύει μέχρι σήμερα, μεταξύ 19:00-05:00, με τη διαφορά ότι θα ισχύουν όλο το 24ωρο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία από τον ιό μολύνθηκαν στις μεγαλουπόλεις :, 854,75 στην Κωνσταντινούπολη , 567,88 στην Άγκυρα και 335,09 στη Σμύρνη.

Μηνάς Βασιλειάδης/  ΦΩΤΟ : YENI SAFAK

Share this post