Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ο μακαριστὸς αδελφὸς Κύπρου Χρυσόστομος υπήρξε υπόδειγμα Αρχιερέως

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ο μακαριστὸς αδελφὸς Κύπρου Χρυσόστομος υπήρξε υπόδειγμα Αρχιερέως

“Πολλάκις συνειργάσθημεν μετά τοῦ ἀοιδίμου Προκαθημένου τῆς Κύπριδος Ἐκκλησίας, ἰδίᾳ ἐν τῷ πεδίῳ τῶν διορθοδόξων ζητημάτων, ὑπήρξαμεν δε ἐπί σειράν ετῶν αὐτήκοος και αὐτόπτης μάρτυς τοῦ Ἀρχιερατικοῦ αὐτοῦ ἤθους καί τοῦ ἀκραιφνοῦς αὐτοῦ ἐκκλησιαστικοῦ Ὀρθοδόξου φρονήματος”, τόνισε , μεταξύ άλλων, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε χαιρετισμό του κατά την έναρξη των εργασιών του Διεθνούς Θεολογικού Συνεδρίου με θέμα  «Το μέγα και ἱερό ἀξίωμα τῆς Ἀρχιερωσύνης», που διοργανώνει η Θεολογική Σχολή της Εκκλησίας της Κύπρου, ως Μνημόσυνο στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο τον Β.

Επίσης χαιρετισμό απύθηνε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας , Νίκος Χριστοδουλίδης , και μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος. 

ΦΩΤΟ: Αντρέας Λουκαΐδης

Το πρωί προϊσταμένου του Αρχιεπισκόπου Γεωργίου τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Βαρνάβα αρχιερατικό συλλείτουργο και το πρώτο ετήσιο μνημόσυνο του μακαριστού Χρυσοστόμου Β.

 

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπος Αραβισσού Κασσιανός, Ηγούμενος της Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, ο οποίος και ανέγνωσε στο Συνέδριο τον χαιρετισμό του Οικουμενικού Πατριάρχη. 

Χαιρετισμός Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

νξ

Share this post