Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ο Επίσκοπος είναι «εικών» του Χριστού

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ο Επίσκοπος είναι «εικών» του Χριστού

Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Φανάρι με δύο χειροτονίες, την  εις Επίσκοπον  του εψηφισμένου Μητροπολίτου Σαράντα Εκκλησιών,  Ανδρέα και την  εις Πρεσβύτερον  του Πανοσιολ. Ιερομονάχου,  Θεοδώρου, ο οποίος θα είναι ο νέος Μέγας  Πρωτοσύγκελος .

Η σημερινή , Κυριακή της Ορθοδοξίας, 21 Μαρτίου 2021, στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι, ήταν εξόχως λαμπρή, καθώς  ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συνδύασε  την εορτή της χαρμόσυνης επετείου   της αναστηλώσεως των ιερών εικόνων κατά το έτος 843 μ.Χ με την χειροτονία σε Επίσκοπο  του εψηφισμένου Μητροπολίτου Σαράντα Εκκλησιών,  Ανδρέα. Επίσης , χειροτόνησε  Πρεσβύτερο  τον Πανοσιολ. Ιερομόναχο,  Θεόδωρο. 

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης τέλεσε την Θεία Λειτουργία , συμπαραστατούμενος από τους Σεβ. Αρχιερείς Γέροντα Χαλκηδόνος, Εμμανουήλ, Γουϊνέας , Γεώργιο, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, Τσερνιχίβ και Νιζχίν, Ευστράτιο, εκ της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας, Μετρών καί Αθύρων, Δημήτριο, Καρπάθου και Κάσου,  Αμβρόσιο, Προικοννήσου,  Ιωσήφ, Σουηδίας, Κλεόπα και Αυστραλίας , Μακάριο.  

 

                         Χειροτονία εψηφισμένου Μητροπολίτου Σαράντα Εκκλησιών,  Ανδρέα

Χειροτονία εις Πρεσβύτερον  του Πανοσιολ. Ιερομονάχου,  Θεοδώρου

 

Φανάρι, Κυριακή Ορθοδοξίας 2021 by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd


                         Ο Μητροπολίτης Σαράντα Εκκλησιών Ανδρέας

 

 

   Ο Οικουμενικός Πατριάρχης χειροθετεί με το Οφφίκιο του Μ. Πρωτοσυγκέλλου τον νεοχειροτονηθέντα     πρεσβύτερο Πανοσιολ. ,          Θεόδωρο.

ΛΟΓΟΣ Μ. ΠΡΩΤΟΣΥΓΚΕΛΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd


ΦΩΤΟ: Νικόλαος Μαγγίνας

 

 

Εκκλησιάστηκαν πλήθος Ιεραρχών του Οικουμενικού Θρόνου, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου στην Πόλη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος,  κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβερνήσεως, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος  κ. Ζέττα Μακρή, η  κ. Ελένη Βακάλη, Πληρεξούσιος Υπουργός Α’, εκπροσωπώντας την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Άγκυρα, οι εν τη Πόλει Γενικοί Πρόξενοι της Ελλάδος  κ. Γεωργία Σουλτανοπούλου, και της Ουκρανίας  κ. Oleksandr Gaman, άλλοι διπλωμάτες, ο Αντιδήμαρχος της πόλεως των Σαράντα Εκκλησιών (Kιrkareli),  Arda Kolcular, o Δήμαρχος Ahmetbey της Επαρχίας Σαράντα Εκκλησιών  κ. Mustafa Altıntaş, κληρικοί, Αγιορείτες Μοναχοί, Άρχοντες της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, οι συγγενείς του νέου Μητροπολίτου και  πιστοί από την Πόλη και το εξωτερικό.

 

 

 

Share this post