Οικουμενικός Πατριάρχης: Μας βοηθά και μας εμπνέει στον αγώνα μας η μάρτυς αγία Υπομονή

Οικουμενικός Πατριάρχης: Μας βοηθά και μας εμπνέει στον αγώνα μας η μάρτυς αγία Υπομονή

“Ανεπηρέαστοι από τας αλλαγάς και τας περιπετείας της καθημερινότητος, παραμένομεν, επιμένομεν και υπομένομεν. Δι’ υπομονής τρέχομεν τον προκείμενον ημίν αγώνα. Πόσον μάλλον, όταν μας βοηθή και μας εμπνέη εις τον αγώνα αυτόν η μάρτυς της πρώτης Εκκλησίας αγία Υπομονή, η ιερά μορφή της οποίας κοσμεί το όπερ φέρομεν αρχιερατικόν εγκόλπιον. Είναι μεγάλη αρετή η υπομονή, είναι μεγάλη η χάρις της Αγίας Υπομονής!”  Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στην ομιλία Του κατά την Θεία Λειτουργία στον πάνσεπτο πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι.

*Διαβάστε αναλυτικά στον σύνδεσμο :

Οικουμενικός Πατριάρχης: Παραμένομεν, επιμένομεν και υπομένομεν – Οικουμενικό Πατριαρχείο (ec-patr.org)  

Στο Φανάρι ο επί κεφαλής της Ουκρανικής Κρατικής Υπηρεσίας για τις εθνοτικές υποθέσεις και την ελευθερία της συνειδήσεως  κ. Viktor Yelensky

Την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκε το Σάββατο, 10 Ιουνίου 2023, ο επί κεφαλής της Ουκρανικής Κρατικής Υπηρεσίας για τις εθνοτικές υποθέσεις και την ελευθερία της συνειδήσεως  κ. Viktor Yelensky.

Ο  κ. Yelensky έγινε δεκτός από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη  Βαρθολομαίο, στον οποίο εξέφρασε τις θερμές ευχές της Ουκρανικής Πολιτείας και του ιδίου προσωπικώς για την ονομαστική εορτή του, και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν επίκαιρα ζητήματα. 

Τον υψηλόβαθμο Ουκρανό αξιωματούχο συνόδευαν ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Άγκυρα κ. Vasyl Bodnar, με τον Γενικό Πρόξενο της χώρας στην Πόλη κ. Roman Nedilskyi, και τον Πρόξενο  κ. Maksym Vdovychenko.

Στη συνάντηση παρέστησαν και ο Πανοσιολ. Μ. Εκκλησιάρχης κ. Αέτιος, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Πατριαρχικού Γραφείου, καθώς και ο ουκρανικής καταγωγής Ιερολ. Πατριαρχικός Διάκονος κ. Επιφάνιος Κamianovich, ο οποίος εκτέλεσε χρέη διερμηνέως.

__________

Φωτό: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Share this post