Οι Βελγικές αρχές ζήτησαν την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη

Οι Βελγικές αρχές ζήτησαν την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη

Ηπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολαανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ερευνάται για παρενόχληση.

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων» ανέφερε η κ. Μέτσολα.

Η Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε πως θα συγκληθεί πρώτα η επιτροπή της Ευρωβουλής σε μία ή δύο βδομάδες και μετά η Oλομέλεια για να αποφασίσει. Προηγήθηκε η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την οποία γνωστοποιείται ότι ο κ. Γεωργούλης τίθεται εκτός κόμματος. 
Σε ανακοίνωσή του, ο ίδιος ο κ. Γεωργούλης κάνει λόγο για «καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια». 

Τονίζει ότι πραγματοποιείται μάλλον όχι τυχαία, λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές. 

«Προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας» δηλώνει, και προσθέτει ότι τίθεται στη διάθεση των οργάνων του κόμματος και υποβάλλει την παραίτησή του από μέλος του καθώς και από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Στηρίζουμε την άρση της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη και περιμένουμε την κρίση των βελγικών αρχών. Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση», δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Στην υπόθεση καταγγελίας σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη δεν πρέπει να υπάρχουν σκιές. Αντιδράσαμε ακαριαία και σωστά και ως Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και ως κόμμα γιατί η θέση μας είναι μηδενική ανοχή στη σεξουαλική παρενόχληση», είπε ο αντιπρόεδρος σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του και «δείχνοντας» συγκεκριμένα ΜΜΕ που δημοσίευσαν τα στοιχεία της καταγγέλλουσας, τόνισε «ότι επιχειρείται να δοθεί στο θέμα μια πολιτική-κομματική διάσταση και να οξυνθούν οι σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με το ΠΑΣΟΚ». Προέτρεψε δε για μεγαλύτερη σοβαρότητα , «πέρα από την ελληνική μικροπολιτική».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να υπάρχει σκοπιμότητα στη δημοσιοποίηση του θέματος κατά την προεκλογική περίοδο, προκειμένου να δημιουργηθεί πρόβλημα στις σχέσεις των δύο κομμάτων, ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε:

«Δεν το γνωρίζω, δεν γνωρίζω τον φάκελο της υπόθεσης, αλλά είναι γεγονός από αυτά που διαβάζω και ακούω από τους ανταποκριτές στις Βρυξέλλες, η αρχική καταγγελία έγινε το 2020, ανώνυμα, χωρίς να δοθεί το όνομα του θύτη. Σύμφωνα με τους ανταποκριτές το όνομα του θύτη διευκρινίστηκε πολύ αργότερα. Τα τρία χρόνια που πέρασαν ως σήμερα είναι πολύς χρόνος. Είναι αρμόδιες οι βελγικές αρχές να εξηγήσουν, αν ερωτηθούν από τους δημοσιογράφους, γιατί χρειάστηκε τόσος χρόνος να έρθει το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Από τη στιγμή όμως που ήρθε, επειδή καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, η θέση μας ήταν σαφής: εκτός πλέον της ευρωομάδας μας και του κόμματος ο Αλέξης Γεωργούλης, για να υπερασπιστεί τη δική του εκδοχή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post