Οι συνεταίροι Ερντογάν – Μπαχτσελί για πίκνικ στα Βαρώσια.

Οι συνεταίροι Ερντογάν – Μπαχτσελί για πίκνικ στα Βαρώσια.

Απομακρύνθηκε  ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας

Μαζί με τον  κυβερνητικό του συνεταίρο και ηγέτη του ακροδεξιού κόμματος MHP, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, θα έλθει  στα κατεχόμενα, στις 15 Νοεμβρίου, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν για την επέτειο της ανακήρυξης της “ΤΔΒΚ”. Ο Ερντογάν επανέλαβε ότι  “όλοι μαζί πίκνικ στα Βαρώσια”.

 

Είπε επίσης ότι “στις 15 του μήνα εμείς ως Συμμαχία Δημοκρατίας, πρώτα ο Αλλάχ, μαζί με τον κ. Μπαχτσελί και τις αντιπροσωπείες μας θα είμαστε στην βόρεια Κύπρο. Θα συμμετάσχουμε στις τελετές εκεί. Και μετά τις τελετές θα κάνουμε όλοι μαζί πίκνικ στην περίκλειστη πόλη των Βαρωσίων.Και μαζί με τους αδελφούς μας στη βόρεια Κύπρο θα προβάλουμε αναβιώνοντας εκεί με την παρουσία μας τους δεσμούς της μητέρας πατρίδας με την μικρή πατρίδα. Υπάρχει ανάγκη γι αυτό. Και αυτό καθυστέρησε. Και αυτό, πρώτα ο Αλλάχ, θα γίνει πάλι. Αν δεν κάναμε όλα αυτά θα μπορούσαμε εμείς να κοιτάξουμε στα μάτια τον λαό μας”, ανέφερε.

ΕΞΑΛΛΟΥ, ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απομάκρυνε από το πόστο του σήμερα τα ξημερώματα, μετά από το νέο χαμηλό επίπεδο – ρεκόρ στο οποίο υποχώρησε η τουρκική λίρα,  τον διοικητή της τουρκικής κεντρικής τράπεζας Μουράτ Ουισάλ και τον αντικατέστησε με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Νατσί Αγκμπάλ.   Η απόφαση αντικατάστασης του Ουισάλ ελήφθη με προεδρικό διάταγμα και δημοσιεύτηκε στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ο Ουισάλ είχε οριστεί διοικητής τον Ιούλιο του 2019 αντικαθιστώντας τον Μουράτ Τσετίνκαγια.  Ο Νατσί Αγκμπάλ διετέλεσε υπουργός Οικονομικών από το 2015 έως το 2018, όταν διορίστηκε επικεφαλής της υπηρεσίας προεδρικής στρατηγικής και προϋπολογισμού.

Η τουρκική λίρα έκλεισε στα 8,5445 έναντι του δολαρίου χθες  μετά από ένα χαμηλό ρεκόρ των 8,58. Έχει αποδυναμώσει στο 30% έναντι του αμερικανικού δολαρίου φέτος.

 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

Share this post