Οι ποιητές της «Γενιάς του ’30»: ένα από τα 15 νέα, πρωτότυπα ντοκιμαντέρ του Cosmote History

Οι ποιητές της «Γενιάς του ’30»: ένα από τα 15 νέα, πρωτότυπα ντοκιμαντέρ του Cosmote History

Μ. Καραγάτσης, Κοσμάς Πολίτης, Γιώργος Σεφέρης, Ηλίας Βενέζης, Γιάννης Ρίτσος.

Με περισσότερες από 15 νέες, πρωτότυπες παραγωγές και συμπαραγωγές ντοκιμαντέρ ανοίγει η νέα σεζόν του COSMOTE HISTORY HD, του μοναδικού καναλιού ντοκιμαντέρ αφιερωμένο αποκλειστικά στην Ελλάδα, την ιστορία, τον πολιτισμό, τα ήθη κι έθιμά της. Κρίνοντας δε, από το υψηλό επίπεδο των παραγωγών που έχουμε ήδη απολαύσει, οι νέες σειρές αναμένονται με αυξημένο ενδιαφέρον. 

Μεταξύ όσων θα παρακολουθήσουν οι συνδρομητές της COSMOTE TV είναι η δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ, «Η Γενιά του ’30», αφιερωμένη στη ζωή και το έργο μεγάλων Ελλήνων ποιητών και λογοτεχνών και ο νέος κύκλος επεισοδίων της «Μηχανής του Χρόνου» με τον Χρίστο Βασιλόπουλο. 

Στο κανάλι θα προβληθούν, επίσης, ο 2ος κύκλος επεισοδίων της σειράς «Στα φτερά του Α′ Παγκοσμίου Πολέμου», οι σειρές «Τα όπλα του Αγώνα», «Η ιστορία της ενδυμασίας», «Μικρές μεγάλες ιστορίες» και το ντοκιμαντέρ «Antoine the Fortunate».

Αμέσως μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, όλα τα ντοκιμαντέρ θα είναι διαθέσιμα για δωρεάν, ondemand θέαση στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

 Η Γενιά του ’30 – Νέα δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ

Η «Γενιά του ’30» αποτελείται από 15 αυτοτελή επεισόδια, τα οποία είναι αφιερωμένα στη γενιά – ορόσημο της νεοελληνικής λογοτεχνίας, που αποτέλεσε αγωγό αφήγησης των σημαντικών ιστορικών γεγονότων της Ελλάδας του 20ου αιώνα.

Μέσα από το νέο docudrama θα γνωρίσουμε, μεταξύ άλλων, τους Μ. Καραγάτση, Κοσμά Πολίτη, Ηλία Βενέζη, Γιώργο Σεφέρη, Γιώργο Θεοτοκά, Παντελή Πρεβελάκη, Γιάννη Ρίτσο, Νίκο Εγγονόπουλο, Άγγελο Τερζάκη, Στράτη Μυριβήλη και άλλους σημαντικούς πεζογράφους και ποιητές, που διαμόρφωσαν με το έργο τους μια νέα μοντέρνα ταυτότητα για τον νεοελληνικό πολιτισμό.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε γνωστούς Έλληνες ηθοποιούς, όπως τον Νίκο Ψαρρά στον ρόλο του Κοσμά Πολίτη, τον Όμηρο Πουλάκη στον ρόλο του Άγγελου Τερζάκη, τον Πέρη Μιχαηλίδη στον ρόλο του Νίκου Εγγονόπουλου, τον Γιάννη Νταλιάνη στον ρόλο του Παντελή Πρεβελάκη, τον Στέλιο Ξανθουδάκη στον ρόλο του Στράτη Μυριβήλη, τον Κωστή Καλλιβρετάκη στον ρόλο του Ηλία Βενέζη, τον Αντίνοο Αλμπάνη στον ρόλο του Γιώργου Σαραντάρη, τον Κωνσταντίνο Παπαθεοδώρου στον ρόλο του Γιώργου Θεοτοκά.

Στο καστ συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Σοφία Σεϊρλή, Βίκυ Παπαδοπούλου, Σπύρος Σταμούλης, Βίκυ Βολιώτη, Νεφέλη Κουρή, Βασιλική Τρουφάκου, Βαγγέλης Στρατηγάκος κ.ά.

Η νέα δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Γιώργου Γκικαπέππα θα κάνει πρεμιέρα μέσα στο 2022.

COSMOTE HISTORY
Η Γενιά του ’30

«Αλέξανδρος & Δημήτριος Υψηλάντης: Οι πρωτεργάτες της Επανάστασης» – Νέα σειρά

Μετά την αποτυχημένη εκστρατεία στις παραδουνάβιες περιοχές, ο Αλέξανδρος Υψηλάντης βρίσκεται αιχμάλωτος στο φρούριο Μούνκατς. Μέσα στη σκοτεινή ατμόσφαιρα του κελιού του, οι μνήμες επιστρέφουν και το παζλ της ιστορίας που οδήγησε στην Επανάσταση του 1821, παίρνει μορφή.

Μια δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ γύρω από τη ζωή και το έργο των αδελφών Αλέξανδρου και Δημήτριου Υψηλάντη, που βασίζεται στην έρευνα του αναπληρωτή καθηγητή Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Ιάκωβου Μιχαηλίδη. Η σειρά, η οποία αποτελεί την πρώτη συμπαραγωγή της COSMOTETV με το Mega, θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο και θα προβάλλεται κάθε Παρασκευή στις 21.00.

COSMOTE HISTORY
«Αλέξανδρος & Δημήτριος Υψηλάντης: Οι πρωτεργάτες της Επανάστασης»

Στα φτερά του Α′ Παγκοσμίου Πολέμου – 2ος κύκλος επεισοδίων

Στην αρχή του Α′ Παγκοσμίου Πολέμου η αεροπορία ήταν ένα όπλο αμφίβολης αξίας και άγνωστης προοπτικής. Στον δεύτερο κύκλο της σειράς, η οποία διερευνά τον ρόλο που έπαιξαν οι αεροπορικές μάχες πάνω από την Ελλάδα στην έκβαση του πολέμου, «ξεδιπλώνονται» οι άγνωστες αεροπορικές επιχειρήσεις στο Βαλκανικό Μέτωπο.

Η έρευνα τεκμηριώνεται μέσα από επίσημα στρατιωτικά και διπλωματικά αρχεία, βιβλία πτήσεων, ημερολόγια, επιστολές και σπάνιες φωτογραφίες. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο και θα προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 21.00.

COSMOTE HISTORY
Στα φτερά του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου

Τα όπλα του Αγώνα – Νέα σειρά

Τα όπλα που «πρωταγωνίστησαν» στην Επανάσταση του 1821, από την έναρξή της έως και το τέλος της, μπαίνουν στο επίκεντρο και φωτίζονται από μια διαφορετική οπτική γωνία. Παράλληλα, απαντώνται ερωτήματα, που αφορούν στην εικόνα της διεθνούς «βιομηχανίας όπλων» της εποχής, την πρόσβαση των Ελλήνων στην πολεμική τεχνολογία αιχμής και την εξοικείωσή τους με τα «μοντέρνα» πυροβόλα όπλα που καλούνταν να χρησιμοποιήσουνH σειρά που θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο και θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 22.00, προβάλλεται στο πλαίσιο του αφιερώματος του COSMOTEHISTORYHD για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

COSMOTE HISTORY
Τα όπλα του Αγώνα

«Μικρές μεγάλες ιστορίες» – Νέα σειρά

Μικρές σε χρονική διάρκεια, μεγάλες σε αξία. Ιστορίες που αφορούν στη συλλογική μνήμη και τις κοινές αναφορές των Ελλήνων. Μέσα από ένα «παιχνίδι με τον χρόνο», 33 διακεκριμένοι ακαδημαϊκοί, συγγραφείς, σκηνοθέτες, συνθέτες και ηθοποιοί καταθέτουν τις απόψεις τους και αποκαλύπτουν στους θεατές τις ευαισθησίες τους αναφορικά με την ιστορία του ελληνικού έθνους. Σκοπός της εκπομπής είναι να αναδείξει ιδιαίτερους δεσμούς που, παρά τη χρονική απόσταση και τη διαφορετική κοινωνική συνθήκη, διατηρούνται ζωντανοί ανάμεσα στους σημερινούς πολίτες και σε ιστορικές μορφές του παρελθόντος. Η σειρά θα κάνει πρεμιέρα τον Νοέμβριο και θα προβάλλεται κάθε Σαββατοκύριακο στις 20.00.

AntoinetheFortunate – Νέο ντοκιμαντέρ

Το ντοκιμαντέρ βασίζεται στη ζωή του Γαλλο-Ούγγρου κινηματογραφιστή Antoine Köpe και της Ελληνίδας συζύγου του, Αιμιλίας Γαζιάδη, που κατέγραψαν την διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τις ανταλλαγές πληθυσμών του 1922-23 και την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκίας. Το «AntoinetheFortunate» θα κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο.

Η ιστορία της ενδυμασίας – Νέα σειρά

Ποια ήταν η σημασία της ενδυμασίας στην ιστορία, την κοινωνία και τον πολιτισμό ανά τους αιώνες; Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ γυρίζει πίσω στο βαθύ παρελθόν, ξεκινώντας από τους λόγους για τους οποίους πρωτοντύθηκε ο προϊστορικός άνθρωπος και καταλήγει στο σήμερα, όπου η μόδα αναγνωρίζεται πλέον ως ένα αδιαμφισβήτητο πολιτισμικό, κοινωνικό και οικονομικό κεφάλαιο. Η «ιστορία της ενδυμασίας» θα κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο.

Η αναδρομή στο ιστορικό παρελθόν συνεχίζεται και το 2022

Οι πρεμιέρες στο COSMOTEHISTORYHD θα συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Στην τηλεοπτική ατζέντα της νέας χρονιάς θα δούμε σειρές, όπως «Σωσμένα στο χρόνο», «Ιστορία με Χρώμα», «Ο μαγικός κόσμος των λιμνών», «Τα μυστήρια στην Αρχαία Ελλάδα», «Το τόξο του Αιγαίου», «Στρατηγική: Από τον Δούρειο Ίππο στην τεχνητή νοημοσύνη», το ντοκιμαντέρ «Ο μακρύς δρόμος για την Ιθάκη» κ.α.

Επίσης, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα προβληθούν αφιερωματικά ντοκιμαντέρ σε παραγωγή COSMOTETV.

ΠΗΓΗ: huffingtonpost.gr

Share this post