Οι κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ εκτέλεσαν εν ψυχρώ νεαρούς Παλαιστινίους

Οι κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ εκτέλεσαν εν ψυχρώ νεαρούς Παλαιστινίους

Δύο 22 χρονοι Παλαιστίνιοι δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ  τις τελευταίες μέρες από τον στρατό του Ισραήλ. Ανακοίνωση της πρεσβείας του Κράτους της Παλαιστίνης στην Κυπριακή Δημοκρατία αναφέρει: 

“Ακόμα μία αδικαιολόγητη κλιμάκωση των αποτρόπαιων ενεργειών του κράτους Απαρτχάιντ του Ισραήλ αντιμετωπίζουν οι Παλαιστίνιοι τις τελευταίες ημέρες. Πιο συγκεκριμένα, πριν από δύο μέρες, οι κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ εσκεμμένα εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον 22χρονο Ammar Mufleh στην πόλη Huwara, νότια της Nablus. Ενώ την ίδια στιγμή, απαγόρευσαν στο ασθενοφόρο που έσπευσε στην περιοχή να πλησιάσει και να παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια στον άτυχο νεαρό. Η αποτρόπαια εκτέλεση τεκμηριώθηκε από αρκετούς αυτόπτες μάρτυρες και κυκλοφόρησε σε όλο τον κόσμο στις πλατφόρμες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ακόμα μια εν ψυχρώ δολοφονία νεαρού Παλαιστίνιου συνέβη σήμερα. Αυτήν τη φορά πρόκειται για τον  Omar Youssef Fararga, 22 ετών ( ΦΩΤΟ ΕΠΑΝΩ), ο οποίος δολοφονήθηκε στη Βηθλεέμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη. Ο κατοχικός στρατός του Ισραήλ ακολουθώντας την πάγια μαφιόζικη τακτική του, έκανε έφοδο στην περιοχή φορώντας πολιτικά ρούχα και τραυμάτισε ακόμα 5 νεαρούς Παλαιστίνιους.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλα αυτά συμβαίνουν χωρίς να έχει ακόμα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά της η ακροδεξιά κυβέρνηση του κράτους Απαρτχάιντ του Ισραήλ. Μόνο φέτος, το 2022, ο κατοχικός στρατός του Ισραήλ έχει δολοφονήσει 145 Παλαιστινίους, κυρίως νεαρούς, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Μέσα στις τελευταίες 10 μέρες, δολοφονήθηκαν 10 Παλαιστίνιοι. Οι Παλαιστίνιοι δεν είναι αριθμοί. Ο καθένας από αυτούς τους νέους και τις νέες είχε όνομα και οικογένεια.

Σε αυτό το σημείο, συνήθως καλούμε τη διεθνή κοινότητα, τις κυβερνήσεις, τα πολιτικά κόμματα όλου του κόσμου, τις Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που υπερασπίζονται το δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και όλους εσάς, τους απλούς ανθρώπους που νοιάζονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και απαιτούμε να ενεργήσουν έτσι, ώστε το κατοχικό Κράτος του Ισραήλ να λογοδοτήσει για όλες τις τρομοκρατικές ενέργειες, τις παράνομες και καταστροφικές κατοχικές πρακτικές και τις συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττονται εναντίον του παλαιστινιακού λαού.

Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν απαιτούμε μόνο την καταδίκη του κράτους Απαρτχάιντ του Ισραήλ, ζητάμε απεγνωσμένα την προστασία του λαού μας και της χώρας μας”.

Share this post