Οι επισκέψεις Ταμασού-Λεμεσού στο Φανάρι

Οι επισκέψεις Ταμασού-Λεμεσού στο Φανάρι

Κίνηση σκοπιμότητας χαρακτήρισε την επίσκεψη τού Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής, Ησαΐα Κυκκώτη, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως όπου είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, μετά συνοδείας, τη Δευτέρα, ο Αριστείδης Βικέτος, δημοσιογράφος και διαχειριστής της ιστοσελίδας «Αγγελιαφόρος».

Μιλώντας στον Πολίτη 107.6 & 97.6, ο κ. Βικέτος ανέφερε πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση χθες Τρίτη με τον Μητροπολίτη Ταμασού, ενώ προηγήθηκε συνάντηση με την συνοδεία του.

Αναφερόμενος στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Ταμασού, ο δημοσιογράφος, εξήγησε πως «η ανακοίνωση της Μητροπόλεως, εκδόθηκε σε ιστοσελίδα των Αθηνών, στις 16:15, από ιστοσελίδα που προβάλλει τις θέσεις του Πατριαρχείου Μόσχας και των Μητροπολιτών Ταμασού, Λεμεσού και Κύκκου», προσθέτοντας ότι γύρω στις 20.15 το βράδυ η ανακοίνωση αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεως,. «Δεύτερος το πληροφορήθηκε ο κυπριακός Τύπος» συμπλήρωσε. Σύμφωνα με τον κ. Βικέτο -ο οποίος ασχολείται χρόνια με το εκκλησιαστικό ρεπορτάζ και καλύπτει το Οικουμενικό Πατριαρχείο- μετά τον Μητροπολίτη Ταμασού, θα ακολουθήσει επίσκεψη τού Μητροπολίτη Λεμεσού στο Φανάρι. Αυτές οι επισκέψεις δεν είναι άσχετες με τις εκκλησιαστικές εκλογές στην Κύπρο, σημείωσε, αναφέροντας παράλληλα πως οι επισκέψεις έχουν να κάνουν και με το θέμα του Αυτοκεφάλου της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Οι διεκδικητές του Αρχιεπισκοπικού θρόνου στην Κύπρο

«Κάποια στιγμή θα έχουμε αρχιεπισκοπικές εκλογές. Να δηλώσουν δημοσίως οι δύο αυτοί Μητροπολίτες πρώτα, και μετά οι Κύκκου και Μόρφου, που αντιτάχθηκαν στην απόφαση της Ιεράς Συνόδου γραπτώς ότι συντάσσονται με την απόφαση, η οποία λέει ότι ο Αρχιεπίσκοπος μνημονεύει τον Αρχιεπίσκοπο Ουκρανίας Επιφάνιος» σημείωσε ο δημοσιογράφος. Σε ότι αφορά τη σχέση του Μητροπολίτη Ταμασού με τον Αρχιεπίσκοπο, την χαρακτήρισε τυπική, διευκρινίζοντας ότι δεν μεσολάβησε ο Μακαριότατος για την συγκεκριμένη συνάντηση. Ερωτηθείς σχετικά με τις εκκλησιαστικές εκλογές, ο Αριστείδης Βικέτος απάντησε ότι διεκδικητές του Αρχιεπισκοπικού θρόνου είναι ο Ταμασού Ησαΐας, ο Λεμεσού Αθανάσιος και ο Μόρφου Νεόφυτος, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται στην πορεία να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι Πάφου και Κωνσταντίας, οι οποίοι για την ώρα κρατούν χαμηλούς τόνους σεβόμενοι τον Αρχιεπίσκοπο και λαμβάνοντας υπόψη τα σοβαρά προβλήματα υγείας του.

Ακούστε ολόκληρη την παρέμβαση τού Αριστείδη Βικέτου στην «Πρωινή Επιθεώρηση» που μεταδίδεται από τον Πολίτη 107.6 & 97.6:

Share this post