Οι Δέκα Αλήθειες για τον Δέλτα, και οι άγραφες εντολές του αληθινού Θεού!

Οι Δέκα Αλήθειες για τον Δέλτα, και οι άγραφες εντολές του αληθινού Θεού!

Του Χρήστου Μιχαηλίδη*

Γιάννης Πρασσάς, Διδάκτωρ Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, ζει και εργάζεται στο Οντάριο του Καναδά.  Επειδή, προφανώς, έχει αντιληφθεί ότι στην Κύπρο και στην Ελλάδα είμαστε πολύ παντογνώστες περί ιών και εμβολίων, και για αυτό το «πολύ» άλλωστε έχουμε χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, είπε ο άνθρωπος να συντάξει αυτήν την λίστα των δέκα απλών πραγμάτων που  ισχύουν για τον μεταλλαγμένο ιό Δέλτα, και να την αναρτήσει στο facebook.  Με την άδειά του, την αναπαράγω εδώ: 

 

 

1. Το δέλτα στέλεχος είναι πολύ πιο μεταδοτικό (~2.5 φορές πιο μεταδοτικό από το αρχικό στέλεχος της Wuhan).

2. Το δέλτα στέλεχος θα επικρατήσει σχεδόν παντού. Μέχρι να έρθει να το εκτοπίσει κάποια άλλη μετάλλαξη. 

3. Το δέλτα στέλεχος δεν είναι λιγότερο επικίνδυνο (virulent) – όπως κακώς σου λένε κάποιοι. ίσα-ίσα τελευταίες μελέτες από Οντάριο δείχνουν ότι δίνει περισσότερες νοσηλείες από προηγούμενα στελέχη. 

4. Το δέλτα στέλεχος κάνει το σενάριο συνολικής εκρίζωσης του ιού από τις κοινωνιες μας σχεδόν αδύνατον (απαιτείται πάνω από 90%-95% εμβολιαστική συμμετοχή όλων των πολιτών για συλλογικό περιορισμό κυκλοφορίας).

5. Το δέλτα στέλεχος δεν μπορεί να σπάσει την προστασία από βαριά νοσηση και θάνατο που προσφέρει ο πλήρης εμβολιασμός (για τους περισσότερους). ότι ίσχυε και για τα αλλά μεταλλαγμένα στελέχη. 

6. Το δέλτα στέλεχος θα επιταχύνει τις εξελίξεις. όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί είναι θέμα λίγου χρόνου να κολλήσουν αυτό το υπέρ μεταδοτικό στέλεχος.

Ο δρ. Γιάννης Πρασσάς

7. Το δέλτα στέλεχος θα φέρει και πάλι πολύ μεγάλη πίεση στα συστήματα υγείας σε περιοχές με μεγάλα ποσοστά μη πλήρως εμβολιασμένων (και ειδικά κατά τόπους νέα σημαντικά κύματα θανάτων).

8. Το δέλτα στέλεχος θα κάνει εξαιρετικά δύσκολο να αποφευχθούν μαζικά ξεσπάσματα στα σχολεία και πανεπιστήμια από Σεπτέμβριο (ειδικά σε χώρες σαν την Ελλάδα που το ποσοστό εμβολιασμού νέων (12-25) είναι τόσο χαμηλό.

9. Όλα τα εμβόλια είναι άκρως αποτελεσματικά όσον αφορά την προστασία από θάνατο ή βαριά νοσηλεία από το δέλτα στέλεχος. όπως έχουμε ξαναπεί, το εμβόλιο μειώνει κατά πολύ το ρίσκο που είχε ο καθένας μας πέρυσι να νοσήσει βαριά ή να πεθάνει από τον ιό (για τους περισσότερους πρακτικά τον μηδενίζει).

10. Υπάρχει πλέον «θεραπεία» για το δέλτα (όπως και για άλφα, για το βήτα και για όλα τα γνωστά στελέχη). Λέγεται εμβόλιο. Ολοκληρώνεις τον εμβολιασμό σου και, κατά κανόνα, αφήνεις την πανδημία (ως μια εν δυνάμει σοβαρή απειλή για την υγεία σου) πίσω σου, ενώ ταυτόχρονα γίνεσαι και μέρος της συλλογικής προσπάθειας να προχωρήσουμε μπροστά με όσο το δυνατόν μικρότερες συστημικές αναταράξεις.

  Αυτά λοιπόν τα απλά πράγματα τάχουν πει και άλλοι επιστήμονες, αλλά αυτή η στήλη, αδιαφορώντας για τους «πυροβολημένους» και υπερασπιστές, δήθεν, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, θα συνεχίσει να φωνάζει υπέρ, και να υποστηρίζει το αυτονόητο – δηλαδή ό,τι αποδεικνύεται απλά, με πραγματικά επιστημονικά στοιχεία και κοινή λογική. 

  Ναι, υπάρχουν επιπλέον και θεωρίες από το υπερπέραν, ντυμένες μάλιστα με μιαν άθλια επιστημονικοφάνεια. Ακόμα χειρότερα όμως, υπάρχουν και θεωρίες που κάποιοι υπερ-πυροβολημένοι τόλμησαν να παντρέψουν ακόμα και με την θρησκεία μας, ερμηνεύοντας κατά την δική τους, αυθαίρετη «θεϊκή αίσθηση», την «μία και μοναδική αλήθεια». Εκτός από πλανεμένοι και βλάσφημοι, είναι και επικίνδυνοι αυτοί οι τύποι. 

  Τα «σημάδια του Θεού» – τα οποία ως σιωπηλός πιστός αποδέχομαι ως υπαρκτά – είναι «ιερές πράξεις», πείτε τα και θαύματα άμα θέλετε, που όμως «μιλάνε από μόνα τους», στις ψυχές των ανθρώπων  – δεν χρειάζονται κανέναν τελάλη, πόσο μάλλον εάν αυτός είναι ο μεσάζων του μεσάζοντος, να τα διαλαλήσει εις το σύμπαν το απέραντον! 

  Ευτυχώς, πραγματικά φωτισμένοι άνθρωποι της Εκκλησίας μας αντιλαμβάνονται αυτήν την «ιερή συνθήκη» και, όχι μόνο δεν την πουλάνε ως πραμάτεια, αλλά ενθαρρύνουν τους πιστούς να προστατεύσουν το πολυτιμότερο δώρο που μας έκανε ο Θεός: την Ζωή.

  ΥΓ.: Σε προσεχές σημείωμά μας εδώ, θα μιλήσουμε για ιεράρχες μας που νόσησαν με κορωνοϊό. Και πώς αυτή η περιπέτεια τους επηρέασε.

Εικονογράφηση: καθαρά πρόσωπα, καθαρές κουβέντες. (Από το περιοδικό Science)

 

* Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους./ ΠΗΓΗ : “Ο Φιλελεύθερος”

 

Share this post