Οι χειρισμοί Μητσοτάκη αναφορικά με τον κορονόϊο

Οι χειρισμοί Μητσοτάκη αναφορικά με τον κορονόϊο

*Θετική γνώμη από το  85% των ερωτηθέντων σε έρευνα.

*Ποσοστό 90% συμφωνεί με το κλείσιμο των εκκλησιών, ενώ κατά 61,5% δηλώνει ότι δεν έχει ξανααισθανθεί ποτέ στη ζωή του  τόσο φόβο.

Ικανοποιημένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη στην Ελλάδα από τους χειρισμούς τόσο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, όσο και του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, σύμφωνα με έρευνα,  που έγινε από την Opinion Poll, το χρονικό διάστημα από 23-26 Μαρτίου, μετά την ανακοίνωση δηλαδή των περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού
Στην ερώτηση «πόσο ικανοποιημένος/η είστε από τις αποφάσεις και τις ενέργειες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της πανδημίας» το 61,1% απάντησε «Πολύ», το 23,9% «Αρκετά», το 12% «Λίγο» και μόνο το 2,2% δήλωσε «καθόλου». Συνολικά, δηλαδή, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει τη θετική γνώμη του 85% των ερωτηθέντων
Στο αντίστοιχο ερώτημα για το έργο και την εικόνα των υπουργών, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ποσοστό αποδοχής μεταξύ όλων των υπουργών, όσον αφορά τις θετικές γνώμες. Το 61% έχει θετική γνώμη των ερωτηθέντων έναντι μόνο 24% που απάντησαν αρνητικά. Το 15% δεν εξέφρασε γνώμη (δεν γνωρίζω/δεν απαντώ).

  •                     Απέναντι από το κ. Μητσοτάκη ο υπουργός Υγείας , Βασίλης                 Κικίλιας.
  • Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, δείχνει να έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών μετά τους χειρισμούς του στο μεταναστευτικό και στην άμεση αντίδραση των Ενόπλων Δυνάμεων στον Έβρο.

Στη δημοσκόπηση της Opinion Poll, ενδιαφέρον είναι το στοιχείο ότι στις επόμενες θέσεις μετά τον Κικίλια, ο οποίος κατέχει μεταξύ των υπουργών την πλέον νευραλγική θέση, επωμιζόμενος το μεγαλύτερο βάρος στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού, κατατάσσονται μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου που έχουν αναλάβει τον χειρισμό της διπλής απειλής του κορονοϊού και της Τουρκίας, λόγω του χαρτοφυλακίου τους. Στη δεύτερη θέση, μετά τον υπουργό Υγείας, βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, στην τρίτη ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος και ακολουθούν στην τέταρτη θέση ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και στην πέμπτη ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Tο 85% των πολιτών εμφανίζεται πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο από τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού, ενώ το 95,7% συμφωνεί με την απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Η έρευνα αποτυπώνει επίσης τη μεγάλη διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ που κυμαίνεται στις 20 μονάδες (40% έναντι 20,2%), όπως και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από τον Αλέξη Τσίπρα που ξεπερνά τις 30 ποσοστιαίες μονάδες (51,0% έναντι 20%).

Σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι επίσης ότι η κοινή γνώμη σε ποσοστό 90% συμφωνεί με το κλείσιμο των εκκλησιών, ενώ κατά 61,5% δηλώνει ότι δεν έχει ξανααισθανθεί ποτέ στη ζωή της τόσο φόβο.

 

Στην έρευνα συμμετείχαν 1.095 νοικοκυριά και διεξήχθη από 23 έως 26 Μαρτίου. Οι συμμετέχοντες ήταν ηλικίας άνω των 17 ετών, με δικαίωμα ψήφου από όλη την Επικράτεια. Μέθοδος δειγματοληψίας: Πολυσταδιακή τυχαία δειγματοληψία με χρήση quota βάσει γεωγραφικής κατανομής συλλογή των στοιχειών έγινε με τηλεφωνικές συνεντεύξεις, βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου και η στάθμιση με βάση τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του Ιουλίου 2019. Μέγιστο στατιστικό σφάλμα: +/-3%.

Share this post