Οι… αδιάφθοροι

Οι… αδιάφθοροι

Του Άντη Ροδίτη*

 

Όσο πιο αγανακτισμένοι με την τρέχουσα πολιτική διαφθορά εμφανίζονται οι μνηστήρες των βουλευτικών εδρών, τόσο πιο ύποπτοι είναι να βάλουν και οι ίδιοι το δάχτυλο στο μέλι όταν έρθει η σειρά τους! Η απόδειξη γι’ αυτό είναι ότι επιζητούν με πάθος, με μένος και με μίσος τη «θέση».

Αν ήταν ειλικρινείς θα είχαν φόβο στην ψυχή τους για τις ευθύνες που αναζητούν και θα παρουσιάζονταν σεμνοί και σοβαροί, με μετρημένα λόγια, όχι σαν μανιασμένοι ανισόρροποι που αντιμετωπίζουν τους ψηφοφόρους ως μειωμένης αντίληψης ανθρώπους.

Μάχονται όλοι πώς να μειώσουν τους αντιπάλους τους χρησιμοποιώντας τη ξύλινη γλώσσα των πιο βλακωδών «επιχειρημάτων». Πιστεύουν, φαίνεται, πως αυτός είναι ο τρόπος να αποσπάσουν ψήφους από δω και από κει υπέρ της σπουδαίας και μοναδικής… προσωπικότητάς τους!!

Αν, όμως, κάποιος θα ήθελε να πολεμήσει πραγματικά την πολιτική διαφθορά στον τόπο μας δεν θα πήγαινε χέρι-χέρι με το μίσος και το πάθος ενός συρφετού ποικίλων αποχρώσεων και ιδεολογιών «αντιπολιτευομένων» (οι οποίοι θα απαρτίσουν την αυριανή Βουλή). Η τόλμη είναι αληθινή όταν αναλαμβάνει την ευθύνη μόνη της, ενάντια στο καθολικό ψέμα για να ξεκινήσει από την αφετηρία της «πολιτικής διαφθοράς».

Βέβαια κανείς, υποψήφιος βουλευτής ή δημοσιογράφος ή επιστήμων τολμά ν’ αγγίξει την καυτή αλήθεια, τη μέρα, τον τόπο και την ώρα που εγκαινιάστηκε στον τόπο μας με ένα ψευδές «νενικήκαμεν», η απαρχή της χιονοστιβάδας της πολιτικής διαφθοράς που μας κατακλύζει σήμερα.

Όσοι ακολούθησαν και στήριξαν το ψέμα έφαγαν καλά κι όσοι το αρνήθηκαν το πλήρωσαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Μερικοί και με τη ζωή τους.

Οι πλείστοι που φωνάζουν σήμερα εναντίον της διαφθοράς είναι απόγονοι εκείνων που βολεύτηκαν με τη διαφθορά.

Η πολιτική διαφθορά εγκαινιάστηκε την 1η Μαρτίου 1959, επισημοποιήθηκε το 1960 και κορυφώθηκε τέσσερα χρόνια αργότερα όταν ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος κατηγόρησε την (πατρίδα του) Ελλάδα ότι επιδίωκε τη διχοτόμηση της Κύπρου για να αποφύγει την Ένωση και αντέστρεψε το “ου περί χρημάτων τον αγώνα ποιούμεθα” του Κυριάκου Μάτση κηρύσσοντας, 6 μέρες μετά, την Ένωση οικονομικά ασύμφορη.

Αυτή είναι η μήτρα της πολιτικής διαφθοράς στην Κύπρο.

Αν βρισκόταν έστω και ένας μόνο υποψήφιος από αυτούς που ξελαρυγγίζονται σήμερα και διακηρύττουν την… αποφασιστηκότητά τους να πατάξουν τη διαφθορά, να παραδεχτεί και να καταδείξει πότε και πώς γεννήθηκε η πολιτική διαφθορά στον τόπο μας και να εξηγήσει ότι μόνο από γεννησιμιού της, με την αναγνώριση της φύτρας της καταπολεμάται, αυτός θα ήταν ένας τίμιος, ο πρώτος αληθινός πολέμιος της πολιτικής διαφθοράς στην Κύπρο.

*Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:Αγγέλα   Καϊμακλιώτη

Share this post