Οδηγήθηκε στο δκαστήριο 35χρονος για τις απειλές κατά Κωστρίκη

Οδηγήθηκε στο δκαστήριο 35χρονος για τις απειλές κατά Κωστρίκη

 

ΠΙΣ ΚΑΙ Ε.Ν.Ι.Κ καταδίκασαν τις απειλές κατά του καθηγητή

Καταχωρήθηκε  στο δικαστήριο η υπόθεση των τηλεφωνικών απειλών εναντίον του καθηγητή Ιολογίας Λεόντιου Κωστρίκκη.
Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου  είπε ότι ο 35χρονος , ο οποίος είχε συλληφθεί, ανακρίθηκε  και προέβαλε κάποιους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται. Φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι «έκανα μια πελλάρα» και ότι ζήτησε συγγνώμη από τον καθηγητή. 

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ)  καταδίκασε  απερίφραστα τις όποιες απειλές εκτοξεύονται εναντίον μελών της επιστημονικής κοινότητας και εξέφρασε  δημόσια την στήριξη του στον Καθηγητή Μοριακής Ιολογίας, Δρ Λεόντιο Κωστρίκκη. Σε ανακοίνωση ο ΠΙΣ αναφέρει: 
“Αυτό καθίσταται ακόμη πιο σημαντικό, ιδιαίτερα όταν τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές στρέφονται εναντίον μελών της επιστημονικής αλλά και της ιατρικής κοινότητας που βγαίνουν μπροστά σε ότι αφορά την ενημέρωση του κοινού ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας Covid-19.
Σε αυτές τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που προκαλεί η πανδημία, κάποιοι επαγγελματίες αφιερώνουν όλο τον χρόνο και την ενέργεια τους, θυσιάζοντας την οικογένεια τους, προκειμένου οι πολίτες να διασφαλίζονται μπροστά στην απειλή της πανδημίας.
Το ελάχιστο που μπορούμε όλοι να κάνουμε είναι να επιδείξουμε τον στοιχειώδη σεβασμό και αναγνώριση του έργου που επιτελούν”.

Επίσης, η Ένωση Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου (Ε.Ν.Ι.Κ), , με επιστολή της, εξέφρασε  την έντονη καταδίκη της για τις απειλές κατά της ζωής που δέχθηκε ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας Δρ Λεόντιος Κωστρίκης.

“Η επιστημονική κοινότητα θεωρεί απαράδεκτο, άτομα που προσφέρουν με την εξειδίκευση τους στο κοινό καλό για την αντιμετώπιση της πανδημίας, να είναι δέκτες επιθετικών ενεργειών”, τονίζεταιστην επιστολή και προστίθεται:  

“Οι τοποθετήσεις και οι ενέργειες επιστημόνων όπως του κυρίου Κωστρίκη, των μελών της επιστημονικής ομάδας, αλλά και της ιατρικής κοινότητας που είχαν την τόλμη να βγουν μπροστά και απαίτησαν και έγινε η επιβολή των αυστηρών μέτρων τη σωστή στιγμή είναι αυτές που προστάτευσαν τις ανθρώπινες ζωές στην χώρα μας. Είναι οι προσπάθειες ιατρών και νοσηλευτών που άφησαν τις οικογένειες τους και με κίνδυνο της ζωής τους έτρεξαν στα νοσηλευτήρια για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της πανδημίας.

Όσοι δεν έχουν την ανάγκη να πουν ένα απλό ευχαριστώ σε αυτούς τους ανθρώπους, τουλάχιστον ας σιωπήσουν και ας σταματήσουν τις ειρωνείες και τους χλευασμούς από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι επιστήμονες υγείας έχουν ήσυχη τη συνείδηση τους, γιατί στα δύσκολα ήταν όπου τους ζητήθηκε να προσφέρουν, με μοναδικό κίνητρο το καθήκον και την αγάπη τους για τον συνάνθρωπο. Δε ζήτησαν ούτε χειροκροτήματα, ούτε επαίνους, ούτε και περιμένουν τίποτα περισσότερο, εκτός από τον στοιχειώδη σεβασμό”.

Τις απειλές κατά της ζωής του καθηγητή καταδίκασαν με ανακοινώσεις τους και τα πολιτικά κόμματα

Share this post