Ο Ζελένσκι: ” Η Ρωσία ξέχασε όλα όσα ήταν σημαντικά για τους νικητές” το 1945

Ο Ζελένσκι: ” Η Ρωσία ξέχασε όλα όσα ήταν σημαντικά για τους νικητές” το 1945

«Η Ρωσία ξέχασε όλα όσα ήταν σημαντικά για τους νικητές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», κατήγγειλε χθες βράδυ ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αναφερόμενος στην  σημερινή επέτειο  στη Ρωσία της νίκης επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Ο κ. Ζελένσκι, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ,  καταδίκασε σε διάγγελμά του τους «σφοδρούς βομβαρδισμούς» σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας, ανάμεσά τους αυτόν που προκάλεσε όπως είπε τον θάνατο 60 αμάχων σε σχολείο που είχε μετατραπεί σε καταφύγιο στο ανατολικό τμήμα της χώρας, «σαν να μην ήταν 8η Μαΐου σήμερα, σαν να μην είναι 9η αύριο, όταν η λέξη-κλειδί για όλους τους φυσιολογικούς ανθρώπους θα έπρεπε να είναι η ειρήνη».

Σκίτσο του Ηλία Μακρή από την “Καθημερινή” Αθηνών

Σύμφωνα με τον κ. Ζελένσκι, η Ουκρανία «έδειξε πως είναι μέρος του ελεύθερου κόσμου και της ενωμένης Ευρώπης» απέναντι στην απομονωμένη Μόσχα, που επιλέγει «το κακό και το μίσος» και «όλος ο κόσμος θα το δει αύριο».

Σήμερα διεξάγεται στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας η παραδοσιακή στρατιωτική παρέλαση, επίδειξη δύναμης της Ρωσίας εν μέσω της εισβολής στην Ουκρανία.

«Ο ρωσικός στρατός δεν θα ήταν ο εαυτός του, αν δεν σκότωνε», είπε ακόμη ο κ. Ζελένσκι στο διάγγελμά του.

Share this post