Ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Mακρά συζήτηση για θέματα της ζωής και των πρωτοβουλιών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για την Ομογένεια και γενικότερα για τους Ορθοδόξους πιστούς στην Τουρκία, καθώς και για το θέμα της αξιοποιήσεως του άλλοτε Ορφανοτροφείου Πριγκήπου είχαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ, Wilbur Ross. Ο Αμερικανός Υπουργός επισκέφτηκε σήμερα την
Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στο Φανάρι.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου ο κ. Βαρθολομαίος και ο κ. Ross συζήτησαν και για την Ορθοδοξία στις ΗΠΑ, με αφορμή και την πρόσφατη εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, αλλά και για τις πρωτοβουλίες της Μητρός Εκκλησίας στο διαχριστιανικό και διαθρησκειακό διάλογο και για τις προσπάθειές της προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για την ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο Δευτερεύων των Πατριαρχικών Διακόνων Νήφων, ο Καθηγητής Κ.Δεληκωσταντής και ο κ.Λάκης Βίγκας, αμφότεροι οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο Υπουργός κ.Ross συνοδευόταν από την σύζυγό του, τον νέο Πρέσβη των ΗΠΑ στην Άγκυρα, κ.David Satterfield, καθώς και από πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Εμπορίου και στελέχη της Κυβερνήσεως των ΗΠΑ.

Μετά την συνάντηση ο Υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ μετέβη στον Πατριαρχικό Ναό και ενημερώθηκε για την ιστορία και τα κειμήλιά του από τον Δευτερεύοντα των Πατριαρχικών Διακόνων Νήφωνα.

Ο εορτασμός του Γενεσίου της Θεοτόκου

Σήμερα το πρωί ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος, με την ευκαιρία της εορτής του Γενεθλίου της Θεοτόκου, χοροστάτησε κατά τη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ι.Ναό της Κοινότητας Παλαιού Μπάνιου Διπλοκιονίου.

Μετά την απόλυση τον Παναγιώτατο καλωσόρισαν ο Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίος, Επόπτης της Περιφερείας Βοσπόρου, και η κ.Δέσποινα Φιλίππου, πρώην Διευθύντρια της Ζαππείου Σχολής, εκ μέρους της Εκκλησιαστικής Επιτροπής.

Ο Πατριάρχης στην ομιλία του αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής και στη σχέση των χριστιανών, και ιδιαιτέρως των πιστών της Πόλεως, με την Υπεραγία Θεοτόκο. Συνεχάρη δε για το έργο τους τον Μητροπολίτη Ειρηναίο, τον εφημέριο του Ναού, Αρχιμ.Καισάριο Χρόνη, και τα μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής.

ΦΩΤΟ: Γραφείο  Τύπου και Επικοινωνίας  Οικουμενικού Πατριαρχείου

Share this post