Ο βλάσφημος

Ο βλάσφημος

Του Θεοδώρου Καλμούκου*

Είναι σχεδόν αδύνατο τέτοια εποχή χρονιάρες άγιες μέρες να μην ξετρυπώσει σαν τυφλοπόντικας κι ένας βλάσφημος για να προσβάλλει με τις αμετροέπειες και βλασφημίες του τα ουσιώδη και άγια θέματα της Πίστης μας.

Φέτος, όπως έδειξαν τα πράγματα, ήταν η σειρά του Μόσιαλου, εκπροσώπου παρακαλώ της δύσμοιρης γενέτειράς μας της Ελλάδας σε διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα πανδημίας, γι’ αυτό και τον βλέπουμε μια και δυο στις φωτογραφίες και τηλεοπτικούς δέκτες καθιστώντας τη μορφή του θεατή, όμως τώρα φανέρωσε και την ψυχή του.

Λοιπόν αυτός ο λογιότατος προφέσορας της αλογίας αντί να διακωμωδήσει κάποιον ή κάποια από τα πρώην συντρόφια του, του ΠΑΣΟΚ, του καημένου του Γιώργου ο οποίος τον είχε διορίσει υπουργό Επικρατείας, διακωμώδησε την Παναγία.

Ναι καλά διαβάσατε, διακωμώδησε  με χυδαίο τρόπο την ιερή μορφή της «συσώτειρας» -καθότι εκείνη γέννησε τον Σωτήρα του Κόσμου– με ένα σκίτσο που ανάρτησε στο Facebook του με τη φράση «Συμβαίνουν και αυτά» και το οποίο περιείχε μια φωτογραφία, στην οποία απεικονιζόταν η Παναγία με τον Ιωσήφ να έχουν τον ακόλουθο διάλογο: «Γιατί δεν φοράς μάσκα;» «Δεν πιστεύω στον κοροναϊό». «Ότι έμεινα έγκυος από κρίνο όμως, ε; Αμάσητο το κατάπιες».

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και κείμενο που λέει "ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΦΟΡΑΣ ΜΑΣΚΑ? ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΙΟ ΟΤι ΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟΣ ΑΠΟ ΚΡΙΝΟ ΟΜΩΣ E? ΑΜΑΣΗΤΟ To ΚΑΤΑΠΙΕΣ"

Οπως ήταν φυσικό αντέδρασε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αντέδρασαν ιεράρχες, πολιτικοί, υπουργοί και απλοί αλλά αγνοί άνθρωποι, πλην του Φίλη, του πρώην υπουργού Παιδείας επί Εθναρχίας του Αλεξίου του Πρώτου, ο οποίος βάφτισε την αναισχυντία του Μόσιαλου, «Χιούμορ». Θα ήταν λάθος να περιμένει κάποιος κάτι καλύτερο από τον Φίλη. Να σας θυμίσω ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος απαίτησε από τον Εθνάρχη Αλέξιο και τον έστειλε στα νώτα του έξω απ’ εδώ, από όπου και ωρύεται πότε – πότε.

Για να είμαστε όμως ακριβοδίκαιοι ο Μόσιαλος αυτός είναι, αυτά έγραψε, όπως συμβαίνει με όλους τους βοθρώνες γενικώς. Στο κάτω – κάτω της γραφής το ήθος δεν μπορείς να το αγοράσεις, δεν το πουλούν στην Ευρώπη, ούτε και πουθενά αλλού, αλλά το ερώτημα που θα έθετα σε προσωπικό ήχο είναι πού πας και τα βρίσκεις Κυριάκο μου αυτά τα νούμερα που ροκανίζουν το δικό σου κύρος;

*Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους

 

Share this post