Ο Τριμυθούντος Βαρνάβας υπέρ του Πάφου Γεωργίου.-Δηλώσεις υποστήριξης Αμμοχωστιανών υπέρ Κωνσταντίας και Λεμεσού

Ο Τριμυθούντος Βαρνάβας υπέρ του Πάφου Γεωργίου.-Δηλώσεις υποστήριξης Αμμοχωστιανών υπέρ Κωνσταντίας και Λεμεσού

Την υποστήριξή του Μητροπολίτη Τρεμιθούντος Βαρνάβα στον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο για τις επικείμενες αρχιεπισκοπικές εκλογές, ανακοίνωσε ο π. Γρηγόριος Ιωαννίδης, πρωτοσύγγελος της Μητρόπολης Τρεμιθούντος, σε συγκέντρωση στο Δάλι.

Μεταφέροντας το μήνυμα και τον χαιρετισμό του Μητροπολίτη Τρεμιθούντος Βαρνάβα ο π. Γρηγόριος  ανέφερε πως είναι ύψιστης σημασίας και αξίας η θέση του Αρχιεπισκόπου Κύπρου.

Για αυτό, συνέχισε, “δεν είναι ώρα για πειράματα ούτε για δοκιμές, για ακροβατισμούς, ημίμετρα, ούτε ώρα για λαικισμούς, φανατισμούς και δοσοληψίες, αλλά είναι ώρα ευθύνης και τιμής στο πρόσωπο εκείνου που αποδεδειγμένα και σύμφωνα με την αγιοπνευματική παράδοση της Εκκλησίας μας έχει τη γνώση, την εμπειρία, τη σοφία, την σύνεση και την ωριμότητα”.

Εκείνος, όπως είπε, “ο οποίος είναι προσιτός, παραδοσιακός, ανθρώπινος, τίμιος και ακέραιος. Εκείνος ο οποίος διασφαλίζει ασφάλεια, πίστη, δύναμη και εγγύηση γιατί είναι ο ίδιος δίκαιος αληθινός και σωστός”. Ο Τρεμιθούντος Βαρνάβας πρόσθεσε πως ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου πρωτίστως είναι ο ποιμένας στην επαρχία του, αλλά και την ίδια ώρα ο πρώτος της αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Κύπρου.

“Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου διαφυλάσει την πίστη, την εκκλησία του τόπου αλλά και την πατρίδα μας ως πρώτος συντονιστής, διάκονος, καλός οικονόμος των επισκόπων της εκκλησίας του τόπου μας αλλά και του λαού μας”, είπε.

Όπως αναφέρθηκε, ο Μητροπολίτης Τρεμιθούντος Βαρνάβας “στηρίζει, προβάλλει και προκρίνει για όλα τα παραπάνω τον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο ως άξιο, ικανό και δόκιμο να ηγείται του συνόλου των επισκόπων της Εκκλησίας της Κύπρου”.

Ανακοίνωση της Μητρόπολης Κωνσταντίας& Αμμοχώστου αναφέρει ότι σύσσωμη πλέον η επαρχία Αμμοχώστου ψηφίζει τον  Μητροπολίτη Βασίλειο. “Σε συνέχεια δηλώσεων επίσημης στήριξης των ελεύθερων Δήμων και Κοινοτήτων της επαρχίας Αμμοχώστου και σε ακολουθία της χθεσινής επίσημης στήριξης του Δήμου Αμμοχώστου στον Μητροπολίτη Βασίλειο για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές, η Ένωση Εκτοπισμένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου επιλέγει σήμερα και ξεκάθαρα ψηφίζει Μητροπολίτη Βασίλειο”, προστίθεται. 

Η Ομάδα Στήριξης του Μητροπολίτη Βασίλειου εκφράζει τις ευχαριστίες της προς όλα τα οργανωμένα σύνολα της Αμμοχώστου, που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου και καλεί “όλους τους Αμμοχωστιανούς, πρόσφυγες ή μη να στηρίξουν τον Μητροπολίτη Βασίλειο για νέο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, ώστε και με τη δική του παρέμβαση και το έργο να μείνει άσβεστη η ελπίδα της επιστροφής στις πατρογονικές μας εστίες”.

Share this post