Ο Σκορσέζε συναντήθηκε με τον Πάπα και ανακοίνωσε ότι θα γυρίσει μια ταινία για τον Ιησού

Ο Σκορσέζε συναντήθηκε με τον Πάπα και ανακοίνωσε ότι θα γυρίσει μια ταινία για τον Ιησού

Ο Μάρτιν Σκορσέζε, που βρίσκεται σε περιοδεία στην Ιταλία μετά τη συμμετοχή του στο 76ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, συναντήθηκε με τον Πάπα Φραγκίσκο και ανακοίνωσε ότι θα γυρίσει μια ταινία για τον Ιησού.

«Απάντησα στην έκκληση του Πάπα προς τους καλλιτέχνες με τον μόνο τρόπο που ξέρω: πλάθω και γράφω σενάριο για μια ταινία για τον Ιησού» ανακοίνωσε ο Σκορσέζε κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Βατικανό, σύμφωνα με αναφορές στα ιταλικά ΜΜΕ. «Και πρόκειται να αρχίσω να το κάνω», πρόσθεσε ο σκηνοθέτης, υπονοώντας ότι θα μπορούσε να είναι η επόμενη ταινία του.

Πριν από την παρακολούθηση του συνεδρίου – με τίτλο «Η παγκόσμια αισθητική της καθολικής φαντασίας» – ο Σκορσέζε και η σύζυγός του Έλεν Μόρις συναντήθηκαν με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, σύμφωνα με το Variety.

 

Όσον αφορά τις κινηματογραφικές αναφορές, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Σκορσέζε ανέφερε τον θαυμασμό του για το «Το κατά Ματθαίο Ευαγγέλιο» του Πιερ Πάολο Παζολίνι. Ο Μάρτιν Σκορσέζε μίλησε επίσης για το νόημα του δικού του έπους του 1988 «Ο Τελευταίος Πειρασμός του Χριστού» και «το επόμενο βήμα στην έρευνά του για τη μορφή του Ιησού», όπως παρουσιάστηκε από το μικρότερης κλίμακας δράμα του 2016 «Σιωπή» σχετικά με τη δίωξη των Χριστιανών Ιησουιτών στην Ιαπωνία του 17ου αιώνα. Η ταινία προβλήθηκε το 2016 στο Βατικανό.

Ο Πάπας Φραγκίσκος είναι ο πρώτος Ιησουίτης Πάπας και είναι γνωστό ότι εντάχθηκε στο τάγμα των Ιησουιτών ελπίζοντας να γίνει ιεραπόστολος στην Ιαπωνία.

Πηγή:  News 24/7 ΦΩΤΟ : @antoniospadaro

Share this post