Ο SARS-CoV-2 εξαπλώνεται μέσω της μετάδοσης από κύτταρο σε κύτταρο, υποστηρίζουν επιστήμονες

Ο SARS-CoV-2 εξαπλώνεται μέσω της μετάδοσης από κύτταρο σε κύτταρο, υποστηρίζουν επιστήμονες

“Προς το παρόν είναι άγνωστο εάν ο SARS-CoV-2 (ΦΩΤΟ: ncbi.nlm.nih.gov)  μπορεί να εξαπλωθεί μέσω των επαφών κυττάρου-κυττάρου και, εάν ναι, ποιοί είναι οι υποκείμενοι μηχανισμοί και οι συνέπειες”, αναφέρει μελέτη επιστημόνων , την οποία επιμελήθηκε ο Peter Palese, Microbiology, Icahn School of Medicine at Mount Sinai.

Peter Palese, Ph.D. | ASM.org

Η μελέτη δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο  PNAS  (Proceedings of the Νational Academy of Science)  της Αμερικής για ”  την κατανόηση της από κύτταρο σε κύτταρο μετάδοσης και εξάπλωσης του ιού, τον ρόλο της πρωτεΐνης spike σε αυτό και ότι αυτή η διάχυση λανθάνει και των εμβολίων”.  Οι επιστήμονες σημειώνουν:  “Σε αυτήν την εργασία, δείχνουμε, χρησιμοποιώντας φακοϊικό ψευδότυπο ιό, ότι η πρωτεΐνη ακίδας του SARS-CoV-2 μεσολαβεί στη μετάδοση του ιού από κύτταρο σε κύτταρο, με αποτελεσματικότητα υψηλότερη από αυτή του SARS-CoV. Διαπιστώνουμε επίσης ότι η σύντηξη κυττάρου-κυττάρου συμβάλλει στη μετάδοση από κύτταρο σε κύτταρο, ωστόσο το ACE2 δεν είναι απολύτως απαραίτητο. Ενώ οι αυθεντικές παραλλαγές ανησυχίας (VOCs) B.1.1.7 (άλφα) και B.1.351 (βήτα) διαφέρουν ως προς τη μολυσματικότητα χωρίς κύτταρα από άγριου τύπου και μεταξύ τους, αυτές οι VOCs έχουν παρόμοια ικανότητα μετάδοσης από κύτταρο σε κύτταρο και παρουσιάζουν διαφορετική ευαισθησία στην εξουδετέρωση από ορούς εμβολιασμένων. Τα αποτελέσματα από τη μελέτη μας θα συμβάλουν στην καλύτερη κατανόηση της εξάπλωσης και της παθογένειας του SARS-CoV-2″. (ΦΩΤΟ 

Οι συντάκτες της παρούσας μελέτης υποστηρίζουν ότι «επιβεβαιώνει παλαιότερες  για την επικινδυνότητα της πρωτεΐνης spike,  που είχε αμφισβητηθεί σφόδρα για την επιλογή της ως βάση για τα εμβόλια που κυκλοφόρησαν (εξαιρείται το EpiVac και το CovepiT,  που έπεται)».

Επίσης, σύμφωνα με τους ίδιους , η μελέτη «αναδεικνύει  την αναποτελεσματικότητα της ρεμδεσιβίρης, που ήταν η βασική ουσία των θεραπευτικών πρωτοκόλλων εδώ και δύο χρόνια».

Coronavirus vaccines: five key questions as trials begin

*Παρατίθεται  το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο της μελέτης

Η εξάπλωση του SARS-CoV-2 by ARISTEIDIS VIKETOS on Scribd


 

 

 

 

 

 

Share this post