Ο Σ. Αγγελίδης δείχνει στον Ο. Μιχαηλίδη την οδό του Ανωτἀτου Συνταγματικού Δικαστηρίου

Ο Σ. Αγγελίδης δείχνει στον Ο. Μιχαηλίδη την οδό του Ανωτἀτου Συνταγματικού Δικαστηρίου

«Ένας υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος απαιτεί να ακολουθηθεί η μόνη διαδικασία που υπάρχει για να ελεγχθεί η συμπεριφορά τού γενικού ελεγκτή έναντι ανεξάρτητων αξιωματούχων και άλλων προσώπων στη δημόσια σφαίρα», δηλώνει σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή» Κύπρου » ο βοηθός γενικός εισαγγελέας Σάββας Αγγελίδης. Ερωτηθείς ποια είναι η ενδεδειγμένη διαδικασία, απαντά ότι υπό τις περιστάσεις η μόνη διαθέσιμη επιλογή για να αξιολογηθεί αυτή η συμπεριφορά είναι από τους εκ του Συντάγματος καθ’ ύλην αρμόδιους, ήτοι τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου στο πλαίσιο εκδίκασης αίτησης για να κριθεί τι συνιστά ανάρμοστη συμπεριφορά για σκοπούς απόλυσης.

–Στη γραπτή δήλωσή σας, μετά την ανακοίνωση της Αρχής κατά της Διαφθοράς, κάνετε λόγο για μερική απάμβλυνση και ικανοποίηση για τον διασυρμό που πέρασε ο θεσμός και τον εξευτελισμό που περάσατε προσωπικά, χωρίς να υπήρχε πραγματικό αντικείμενο μετά από ανώνυμες (επώνυμες) καταγγελίες με διάφορα κίνητρα πίσω από αυτές. Γιατί αναφέρεστε σε μερική ικανοποίηση; Δεν αισθάνεστε πλήρως δικαιωμένος;

–Η μερική ικανοποίηση παραπέμπει στο γεγονός ότι με δηλώσεις, ανακοινώσεις και αναλύσεις πριν αλλά κυρίως αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Αρχής –και δυστυχώς μέχρι και σήμερα– κάποιοι επιχειρούν να διατηρήσουν στο προσκήνιο μια εικόνα που τεχνηέντως καλλιέργησαν και που όντως εξευτελίζει τόσο εμένα προσωπικά αλλά και διασύρει τον θεσμό που υπηρετώ. Αυτό που ανέμενα ήταν να υπήρχε σεβασμός στην απόφαση της Αρχής από όλους, κάτι που στη θεωρία επιχειρήθηκε αλλά στην πράξη όχι.

Όπως αναφέρει η Ελεγκτική Υπηρεσία  «η πρόθεση αυτή του Γενικού Εισαγγελέα πρόδηλα συνιστά αντίποινα για το γεγονός ότι ο Γενικός Ελεγκτής τόλμησε να αναδείξει την ενέργεια του Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα να απαλλάξει από ποινική δίωξη πρώην πελάτη του και νυν πελάτη του πρώην δικηγορικού γραφείου του, στο οποίο μάλιστα εξακολουθεί να εργάζεται η σύζυγός του».

 

 

Share this post