Ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ κατηγορεί την Ουάσινγκτον για τροφοδότηση της κρίσης στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ κατηγορεί την Ουάσινγκτον για τροφοδότηση της κρίσης στην Ουκρανία

Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στις ΗΠΑ, Ανατόλι Αντόνοφ, κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι προσπαθεί να δικαιολογήσει τις δικές της ενέργειες για να τροφοδοτήσει την κρίση στην Ουκρανία με τους ισχυρισμούς για ρωσικά εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

“Θεωρούμε τους υπαινιγμούς αυτού του είδους μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια δαιμονοποίησης της Ρωσίας στο πλαίσιο του υβριδικού πολέμου που έχουν εξαπολύσει εναντίον μας”, δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στις ΗΠΑ Ανατόλι Αντόνοφ σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο.

Η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις κατηγόρησε χθες, Σάββατο, για πρώτη φορά τη Ρωσία ότι έχει διαπράξει “εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας” από τότε που άρχισε την εισβολή της στην Ουκρανία, πριν από σχεδόν έναν χρόνο, προειδοποιώντας ότι οι υπεύθυνοι θα “λογοδοτήσουν” για τις πράξεις τους.

Στην ομιλία που απηύθυνε στην Διάσκεψη του Μονάχου για την Ασφάλεια, η Χάρις έκανε μια ανατριχιαστική απαρίθμηση των ωμοτήτων που αποδίδονται στη Μόσχα, παραθέτοντας τους συστηματικούς βομβαρδισμούς αμάχων και κρίσιμης σημασίας υποδομών, τα βασανιστήρια και τους βιασμούς που αποδίδονται σε Ρώσους στρατιώτες, τις απελάσεις Ουκρανών στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων παιδιών που χωρίστηκαν από τις οικογένειές τους.

“Έχουμε εξετάσει τις αποδείξεις, γνωρίζουμε τα νομικά πρότυπα και δεν υπάρχει αμφιβολία: είναι εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”, σημείωσε η αντιπρόεδρος των ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share this post