Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας και ο Τατάρ στην σύνοδο του OTS

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας και ο Τατάρ στην σύνοδο του OTS

Πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα η σύνοδος του οργανισμού Τουρκικών Κρατών (OTS). Στην σύνοδο συμμετείχαν  ο Ερσίν Τατάρ και ο φιλορώσος πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, η οποία είναι χώρα μέλος της Ε.Ε. , Viktor Orbán .

Ανακοίνωση της Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας αναφέρει:

“Η Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής των Αρχηγών Κρατών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών (OTS), με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συγκλήθηκε στην Άγκυρα με θέμα «Διαχείριση καταστροφών-έκτακτης ανάγκης και ανθρωπιστική βοήθεια».

Σε αυτήν συμμετείχαν:

Ο Πρόεδρος Ilham Aliyev του Αζερμπαϊτζάν, ο Πρόεδρος Kassym-Jomart K. Tokayev του Καζακστάν, ο Πρόεδρος Sadyr Japarov του Κιργιστάν, ο Πρόεδρος OTS , Πρόεδρος του Ουζμπεκιστάν Shavkat Mirziyoyev, ο Πρόεδρος  Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου,  Ersin Tatar,  που εκπροσωπεί τα κράτη παρατηρητές, ο Πρωθυπουργός Viktor Orbán της Ουγγαρίας και ο Πρόεδρος Gurbanguly Berdimuhamedov του Λαϊκού Συμβουλίου της Εθνοσυνέλευσης του Τουρκμενιστάν.

Οι ηγέτες έδωσαν τα χέρια με τον Πρόεδρο Ερντογάν και πόζαραν για μια οικογενειακή φωτογραφία πριν προχωρήσουν στη Σύνοδο Κορυφής”. ( Από αριστερά πρώτος  Viktor Orbán. Ο Ersin Tatar τελευταίος στα δεξιά  ΦΩΤΟ@RTErdogan). 

Ο Ερντογάν , αναφερόμενος, στην συμμετοχή του Ersin Tatar  είπε:

«Θα ήθελα επίσης να εκφράσω τη χαρά μου που ο κ. Ερσίν Τατάρ, ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, η οποία είναι μέλος παρατηρητής του οργανισμού μας, βρίσκεται ανάμεσά μας. Με τη συμμετοχή της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, η σύνοδος της οικογένειας μας ενδυναμώθηκε περισσότερο. Ως οργάνωση, έχουμε συγκεκριμενοποιήσει την ισχυρή και αποφασιστική μας υποστήριξη προς τον τουρκικό λαό της Κύπρου. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την αναγνώριση της ΤΔΒΚ και την άρση των περιορισμών που υφίστανται οι αδελφοί μας Τούρκοι της Κύπρου».

Στη συνέντευξη Τύπου, που παρέθεσε μετά τη σύνοδο, ο Ερντογάν, μεταξύ άλλων ,  δήλωσε : «Η υπογραφή της ιδρυτικής συμφωνίας του Τουρκικού Επενδυτικού Ταμείου ήταν ένα από τα συγκεκριμένα βήματα της συνόδου κορυφής μας. Η Κωνσταντινούπολη θα φιλοξενήσει το ταμείο, το οποίο θα συσταθεί γύρω από την ίση συνεισφορά κεφαλαίου και τα ίσα δικαιώματα ψήφου στον τουρκικό κόσμο. Θα διευκολυνθεί η πρόσβαση των εταιρειών στα τουρκικά κράτη στη χρηματοδότηση. Πιστεύω ότι το Τουρκικό Επενδυτικό Ταμείο θα συμβάλει στην οικονομική ολοκλήρωση του τουρκικού κόσμου».

Share this post