Ο Πούτιν προκαλεί ανθρωπιστική καταστροφή στην Ουκρανία

Ο Πούτιν προκαλεί ανθρωπιστική καταστροφή στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τακτικές «βρώμικου πολέμου».

Καθώς το σχέδιο γρήγορης επίθεσης και κατάληψης της Ουκρανίας ,  που εγκρίθηκε προσωπικά από τον Πούτιν απέτυχε, το Κρεμλίνο άρχισε να προετοιμάζει το ρωσικό λαό  για τη χρήση του λεγόμενου “μη επιλεκτικού όπλου”. Μάλλον ο Πούτιν είναι πεπεισμένος ότι βρίσκεται σε ανώτερη θέση λόγω δύο παραγόντων: Ο πρώτος είναι μια ψευδαίσθηση ότι περιβάλλεται από εχθρούς, η οποία «εγκαταστάθηκε» με επιτυχία στη ρωσική κοινή γνώμη. Ο δεύτερος  είναι η πεποίθησή του ότι ολόκληρος ο κόσμος πρέπει να φοβηθεί από την απειλή του να χρησιμοποιήσει μεγάλη ποικιλία όπλων – από παγίδες ναρκών μέχρι βόμβες διασποράς.

Η επίθεση στην Ουκρανία φάνηκε να είναι μοιραίο λάθος για το  Κρεμλίνο. Τέσερις  ημέρες έντονων μαχών είχαν ως αποτέλεσμα τις πιο τρομερές ανθρώπινες και υλικές απώλειες που έχει βιώσει η Ρωσία μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Τέθηκε επειγόντως μομφή και οποιαδήποτε πληροφορία για απώλειες μεταξύ των Ρώσων στρατιωτών είναι εντελώς κρυμμένη.   Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς και οι δημοσιογράφοι  θα αποκλειστούν σύντομα. Η Ρωσία έχει ήδη αναγνωριστεί ως διεθνής τρομοκράτης και δολοφόνος, που κατηγορείται για τη δολοφονία αμάχων εκτός από παιδιά.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και εξωτερικοί χώροι

Επιβλήθηκαν επειγόντως κυρώσεις. Η ήδη εγκεκριμένη διακοπή SWIFT μπορεί να καταστρέψει γρήγορα τη ρωσική οικονομία.

Ως εκ τούτου, το Κρεμλίνο αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τακτικές «βρώμικου πολέμου». Οι αστικές υποδομές καταστρέφονται, κτίρια κατοικιών βομβαρδίζονται και αγωγοί φυσικού αερίου εκρήγνυνται, καθώς και αποθήκες πετρελαίου και ανελκυστήρες σιτηρών. Εκτός από τις τεράστιες ανθρώπινες και υλικές απώλειες, η Ρωσία προκαλεί ανθρωπιστική καταστροφή στην Ουκρανία. Οι φωτογραφίες που πρέπει να δείτε καταδεικνύουν την καταστροφή κτιρίων, κατοικιών και αστικών υποδομών στην Ουκρανία, που προκλήθηκαν από ρωσικά όπλα υψηλής ακρίβειας. Όλος ο κόσμος πρέπει να δει τα φρικτά απάνθρωπα εγκλήματα του Κρεμλίνου στην Ουκρανία για να συνειδητοποιήσει το μέγεθος αυτής της τραγωδίας. Η τραγωδία που εκτυλίσσεται ακριβώς μπροστά μας και έμμεσα μπορεί να οδηγήσει σε εμπλοκή του κόσμου σε έναν πόλεμο εξόντωσης.

Αριστείδης Χ. Βικέτος

Share this post