Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στην Βηρυτό δίπλα στο ποίμνιο του

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας στην Βηρυτό δίπλα στο ποίμνιο του

Κιέβου Επιφάνιος: “Ας προσευχηθούμε για τους αδελφούς και τις αδελφές μας στον Λίβανο που πονάνε”.

Βαρύ Σταυρό αίρει ο Πατριάρχης  Αντιοχείας Ιωάννης, ο οποίος επισκέφθηκε την Βηρυτό για να συμπαρασταθεί στον εκεί Μητροπολίτη Ηλία  και στο ποίμνιο του, που βιώνουν από τις 4 Αυγούστου μια μεγάλη τραγωδία από την καταστροφική έκρηξη στο λιμάνι της πόλης. 

Η έκρηξη ήρθε να προστεθεί στο πολυετές δράμα , που ζει το ποίμνιο του Πατριαρχείου Αντιοχείας, με τους εμφυλίους , τις πολεμικές συρράξεις και τις επιθέσεις των φονταμενταλιστών μουσουλμάνων. 

Ο Πατριάρχης  είπε στον Μητροπολίτη Ηλία  «Κρατάμε τη Βηρυτό στην καρδιά μας ,είμαστε σταθεροί σε αυτή τη γη, όπως οι Κέδροι του Λιβάνου». Μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε: «Μέσω του Σεβασμιωτάτου μεταφέρουμε την ειρήνη μας σε όλη τη Βηρυτό και σε όλο το λαό της Βηρυτού. Είμαστε μια οικογένεια.

Πολλές Ορθόδοξες Εκκλησίες μας κάλεσαν για να εκφράσουν την υποστήριξή τους και την αγάπη τους όπως έκαναν και τα κράτη της Ρωσίας και της Ελλάδας που επικοινώνησαν μαζί μας, αλλά έκαναν και πράξη την υποστήριξή τους.

Θυμόμαστε αυτούς που μαρτύρησαν και στεκόμαστε δίπλα στους τραυματίες και όλους εκείνους που πληγώθηκαν.

Η Βηρυτός είναι σύμβολο ειρήνης και πολιτισμού. Είμαστε όλοι γιοι αυτής της γης. Είμαστε στο πλευρό του λαού μας και μένουμε σε αυτή την χώρα».

Επίσης, ο Πατριάρχης Ιωάννης αναφέρθηκε στα θύματα της τραγωδίας και δήλωσε ότι: «μνημονεύουμε όλους εκείνους που μαρτύρησαν, τους τραυματίες, τους αγνοούμενους και τους πληγέντες. Είμαστε στο πλευρό του Μητροπολίτη Ηλία και της οικογένειας μας στη Βηρυτό».

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Πατριάρχη Αντιοχείας στην Ιερά Μητρόπολη Βηρυτού αναπέμφθηκε δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των θυμάτων. 

Statement of His Beatitude John XAugust 7, 2020Today, we came directly to Beirut, to this honorable house, the Greek…

Gepostet von Antioch Patriarchate am Freitag, 7. August 2020

 

Μήνυμα συμπαράστασης στο λαό του Λιβάνου απέστειλε ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Επιφάνιος.

“Είμαι συντετριμένος βαθιά από τις συνέπειες της καταστροφικής έκρηξης στη Βηρυτό. Εύχομαι στον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη και το ποίμνιο, σε όλο το Λιβανέζικο λαό εκ μέρους της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας τα συλλυπητήρια μου, και στέλνω λόγια προσευχής προς τον Θεό”, αναφέρεται στο μήνυμα.

Ο κ. Επιφάνιος εκφράζει την ευχή ο Θεός να βοηθήσει τους κατοίκους της Βηρυτού να επιβιώσουν αυτές τις τρομερές μέρες, να ξεπεράσουν τις συνέπειες της καταστροφής, να θεραπεύσουν τους τραυματίες και να πενθήσουν τις ψυχές των νεκρών! “Ας προσευχηθούμε για τους αδελφούς και τις αδελφές μας στον Λίβανο που πονάνε”, καταλήγει το μήνυμα.

 

 

 

 

Share this post