Ο Πάπας Φραγκίσκος συνέφαγε με 1300 φτωχούς, άστεγους και μετανάστες

Ο Πάπας Φραγκίσκος συνέφαγε με 1300 φτωχούς, άστεγους και μετανάστες

Ο Πάπας Φραγκίσκος κατήγγειλε τις «σειρήνες του λαϊκισμού» καθώς κάλεσε για μια ανανεωμένη δέσμευση για βοήθεια προς τους φτωχούς, τους άστεγους και τους μετανάστες εν μέσω της τελευταίας συζήτησης για τη μετανάστευση στην Ιταλία.

Ο Φραγκίσκος γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα των Φτωχών της Καθολικής Εκκλησίας την Κυριακή προσκαλώντας εκατοντάδες φτωχούς και άστεγους και μετανάστες στο Βατικανό για ειδική Λειτουργία και μεσημεριανό γεύμα.

Κατήγγειλε την αδιαφορία που τους δείχνει ο κόσμος καθώς και τους «προφήτες της καταστροφής» που τροφοδοτούν τον φόβο και τις συνωμοσίες για αυτούς για προσωπικό όφελος.

Για να δείξει αλληλεγγύη, το Βατικανό κάλεσε περίπου 1.300 άτομα να γευματίσουν στην αίθουσα ακροατηρίου μετά τη Λειτουργία.

Επιπλέον, οι δωρεάν ιατρικοί έλεγχοι που είχαν διακοπεί λόγω της πανδημίας ξεκίνησαν ξανά αυτή την εβδομάδα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, παρέχοντας στους ανθρώπους εξετάσεις, εμβόλια, αιματολογικές εξετάσεις, ηλεκτροκαρδιογραφήματα καθώς και εξετάσεις για ηπατίτιδα C, φυματίωση και HIV.

Πηγή: euronews.gr/ ΦΩΤΟ: vatican news

Share this post