Ο Πάπας Φραγκίσκος ετοίμασε τον τάφο του στην Σάντα Μαρία Ματζόρε

Ο Πάπας Φραγκίσκος ετοίμασε τον τάφο του στην Σάντα Μαρία Ματζόρε

Ρώμη, Νίκος Τζωΐτης

Ο Πάπας Φραγκίσκος επέλεξε ως “τελευταία του κατοικία”, αντί τον Άγιο Πέτρο στο Βατικανό ,  την βασιλική της Σάντα Μαρία Ματζόρε στη συνοικία Εσκιλίνο της Ρώμης, όπου πηγαίνει για να προσευχηθεί πριν και μετά από ταξίδια του στο εξωτερικό.

Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο Ποντίφηκας , ο οποίος σπάει την μακρόχρονη παράδοση του Βατικανού, σε συνέντευξη στο μεξικανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο N+. Επίσης , δήλωσε  ότι έχει «ήδη προετοιμάσει» τον τάφο του και ανέφερε  στη μεξικανή δημοσιογράφο Βαλεντίνα Αλεζράκι ότι συνάντησε τον τελετάρχη προκειμένου να απλοποιήσει τις παπικές κηδείες, προσθέτοντας :«θα εγκαινιάσω ένα νέο τελετουργικό».

Ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος κλείνει τα 87 του χρόνια στις 17 Δεκεμβρίου, ακύρωσε το ταξίδι του στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα COP28 στο Ντουμπάι μετά από μια κρίση οξείας βρογχίτιδας στα τέλη Νοεμβρίου.

Οι πάπες συνήθως κηδεύονται με τιμές από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό. «Τουλάχιστον, πρόκειται για άλλη μια ρήξη με την μακρόχρονη παράδοση, όπως και η απόφασή του να μη ζήσει στο Αποστολικό Παλάτι, την επίσημη παπική κατοικία», δήλωσε ο Πάντι Άγκνιου, δημοσιογράφος του Βατικανού στην ιρλανδική Sunday Independent.

Share this post