Ο Πάπας ανανεώνει τις προσευχές για την τεταμένη κατάσταση στην Ουκρανία

Ο Πάπας ανανεώνει τις προσευχές για την τεταμένη κατάσταση στην Ουκρανία

ΡΩΜΗ, Νίκος Τζωΐτης

Έκκληση προς τους πολιτικούς ηγέτες, που διαχειρίζονται τις τύχες της ανθρωπότητας για αναζήτηση ειρηνικής λύσης στην κατάσταση στην Ουκρανία και γύρω από αυτήν, απήυθυνε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος . Αφού σημείωσε ότι “τα δυτικά έθνη προειδοποιούν ότι η Ρωσία μπορεί να εισβάλει στη γείτονά της ανά πάσα στιγμή”,  ο Πάπας   κάλεσε όλους να προσευχηθούν σιωπηλά για μια στιγμή για να επικρατήσει η ειρήνη. «Τα νέα που έρχονται από την Ουκρανία είναι πολύ ανησυχητικά. Αναθέτω στη μεσιτεία της Παναγίας, και στη συνείδηση ​​των πολιτικών αρχηγών, κάθε προσπάθεια για λογαριασμό της ειρήνης. Ας προσευχηθούμε σιωπηλά», τόνισε.

Παρατηρητές επισημαίνουν ότη η έκκληση του Πάπα Φραγκίσκου να προσευχηθεί για την ειρήνη έγινε την επομένη της προειδοποίησης του Αμερικανού προέδρου ,Τζο Μπάιντεν, προς  τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν  ότι η εισβολή στην Ουκρανία θα προκαλούσε «ευρεία ανθρώπινη οδύνη». 

Επίσης , το vaticannews.va σημειώνει τις  παρατηρήσεις του  κορυφαίου Ρώσου στρατιωτικού εμπειρογνώμονα, συνταγματάρχη,  Konstantin Sivkov, αναπληρωτή προέδρου  της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Πυραύλων και Πυροβολικού που υποστηρίζεται από το Κρεμλίνο, ο οποίος εξέφρασε φόβους  ότι μια σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ηνωμένων Πολιτειών για την Ουκρανία θα μπορούσε να κλιμακωθεί σε πυρηνικό πόλεμο. Αυτό, είπε, θα ήταν «το μονοπάτι προς τον Αρμαγεδδώνα», αναφερόμενος στη Βιβλική μάχη των εσχάτων καιρών. Είπε ότι ένας τέτοιος πυρηνικός πόλεμος θα κατέστρεφε τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, που είναι γνωστές σήμερα και θα άλλαζε τον κόσμο για πάντα. Με τόσα πολλά που διακυβεύονται, η διπλωματία συνεχίζει να ξεπερνά αυτό που αποκαλείται η μεγαλύτερη κρίση ασφάλειας της Ευρώπης εδώ και δεκαετίες.

ΦΩΤΟ: vaticannews.va

Share this post