Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος , Μαχμούντ Αμπάς, έγινε δεκτός από τον Πάπα Φραγκίσκο

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος , Μαχμούντ Αμπάς, έγινε δεκτός από τον Πάπα Φραγκίσκο

Επαναβεβαιώθηκε ο στόχος της λύσης  δύο κρατών στους Αγίους Τόπους.

Ο πρόεδρος του κράτους της Παλαιστίνης, Μαχμούντ Αμπάς, έγινε δεκτός στο Βατικανό  από τον Πάπα Φραγκίσκο και συζήτησαν  την ανάγκη για άμεσο διάλογο μεταξύ Παλαιστίνης και Ισραήλ για την επίτευξη λύσης δύο κρατών.

Το Γραφείο Τύπου της Αγίας Έδρας ανακοίνωσε ότι η συζήτηση  ήταν “εγκάρδια” και υπογράμμισε  τις καλές σχέσεις μεταξύ του κράτους της Παλαιστίνης και της Αγίας Έδρας.

Ο Πάπας και ο Πρόεδρος μίλησαν για την ανάγκη προώθησης της ανθρώπινης αδελφοσύνης και της ειρηνικής συνύπαρξης μεταξύ διαφόρων θρησκειών, καθώς και για το στόχο μιας λύσης δύο κρατών στους Αγίους Τόπους.

“Όσον αφορά την ειρηνευτική διαδικασία μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, τονίστηκε ότι είναι απολύτως απαραίτητο να επανενεργοποιηθεί ο άμεσος διάλογος προκειμένου να επιτευχθεί λύση δύο κρατών, επίσης με τη βοήθεια πιο έντονων προσπαθειών εκ μέρους της διεθνούς κοινότητας”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Πρόεδρος Αμπάς σημείωσαν επίσης ότι “η Ιερουσαλήμ πρέπει να αναγνωριστεί από όλους ως τόπος συνάντησης και όχι σύγκρουσης, και ότι το καθεστώς της πρέπει να διατηρήσει την ταυτότητά της και την παγκόσμια αξία της ως ιερή πόλη και για τις τρεις Αβραάμικες θρησκείες, επίσης μέσω ενός ειδικού διεθνώς εγγυημένου καθεστώτος.”

Στη συνέχεια, οι δύο ηγέτες μίλησαν για τον “επείγοντα χαρακτήρα της εργασίας για την ειρήνη, την αποφυγή της χρήσης όπλων και την καταπολέμηση όλων των μορφών εξτρεμισμού και φονταμενταλισμού.”

Ο Πάπας Φραγκίσκος πρόσφερε  στον κ. Αμπάς μια χάλκινη πλάκα με δύο χέρια σε φιλική λαβή. Στο βάθος απεικονίζεται η κιονοστοιχία της πλατείας του Αγίου Πέτρου, μια γυναίκα με ένα παιδί, ένα μεταναστευτικό σκάφος και οι λέξεις (στα Ιταλικά) “Ας γεμίσουμε τα χέρια μας με άλλα χέρια” ζωγραφισμένα στο κάτω μέρος της πλάκας.

Επίσης, ο Πάπας έδωσε στον Πρόεδρο Αμπάς ένα βιβλίο παπικών εγγράφων και αντιγράφων του μηνύματός του για την ειρήνη για το τρέχον έτος, το έγγραφο για την ανθρώπινη Αδελφότητα και ένα βιβλίο για το Statio Orbis της 27ης Μαρτίου 2020, που δημοσιεύθηκε από τον εκδοτικό οίκο του Βατικανού.

Ο Πρόεδρος Αμπάς δώρισε στον Πάπα με ένα βιβλίο για τον ναό  της Γεννήσεως, στη Βηθλεέμ και μια αναπαράσταση  από κεχριμπάρι του σπηλαίου της Γεννήσεως. 

Ο Μαχμούντ  Αμπάς συναντήθηκε ξεχωριστά με τον Καρδινάλιο Υπουργό Εξωτερικών Pietro Parolin και με τον Αρχιεπίσκοπο Paul Richard Gallagher, Γραμματέα για τις σχέσεις με τα κράτη.

 

ΠΗΓΗ: Vaticannews

 

 

 

 

 

 

Share this post