Ο Όζερσαϊ έριξε την «κυβέρνηση» και άνοιξε μέτωπο με Άγκυρα

Ο Όζερσαϊ έριξε την «κυβέρνηση» και άνοιξε μέτωπο με Άγκυρα

 Το Κόμμα του Λαού (ΚΛ)  αποφάσισε λίγες  μέρες, πριν τις “προεδρικές εκλογές” να αποχωρήσει από την “κυβένηση” συνεργασίας με το Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ) , εκδηλώνοντας έτσι την διαφωνία του για την απόφαση Άγκυρας -Τατάρ . 

Η απόφαση λήφθηκε με πλειοψηφία, μετά από πολύωρη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, την οποία ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Γιενάλ Σενίν.  Στην συνεδρίαση ήταν παρών ο “αντιπρόεδρος” και “υπουργός εξωτερικών”, Κουντρέτ Οζερσάι, ιδρυτής και τέως προέδρου του κόμματος,  ο οποίος είναι και  υποψήφιος στις “εκλογές” της Κυριακής. 

Ο λόγος που το Κόμμα του Λαού αποχωρεί από την «κυβέρνηση» είναι ο Ερσίν Τατάρ, δήλωσε ο  Γιενάλ Σενίν.   Ανέφερε ότι το  ΚΛ ” δεν έχει ενστάσεις να γίνει πολιτική ζώνη το κλειστό Βαρώσι , όμως δεν μπορεί να σιωπήσει μπροστά στα όσα γίνονται ενώπιον της κοινωνίας και τραυμάτισαν την συνείδησή της”.

 “Ο Ερσίν Τατάρ δεν έλαβε καθόλου υπόψη την συμμαχία και έκανε προεκλογικό αντικείμενο το Βαρώσι, ανάφερε σε δηλώσεις το στο κανάλι Genc tv μετά την απόφαση για αποχώρηση από την «κυβέρνηση»”, ο Κουντρέτ Οζερσάι. Ο Τατάρ πήγε στην Άγκυρα χωρίς να το πει σε κανέναν, ανάφερε ο κ. Οζερσάι προσθέτοντας ότι οι δηλώσεις που έγιναν και οι οποίες δεν ξεκαθαρίζουν τί θα γίνει με το Βαρώσι, δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.
 Επεσήμανε  ότι δεν υπάρχει μια μονοκομματική «κυβέρνηση», αλλά μια συμμαχία, η οποία δεν ενημερώθηκε και δεν ρωτήθηκε. “Ένας υποψήφιος «πρόεδρος» πώς δεν υπολογίζει την «κυβέρνηση», θεωρεί ότι ο εταίρος του δεν έχει βούληση, δεν έχει βούληση ο τ/κ λαός”, διερωτήθηκε ο κ. Οζερσάι και πρόσθεσε: “ο ΥΠΕΞ  να μην φαίνεται πουθενά, να μην υπάρχει στο πρωτόκολλο, αυτό μας αρμόζει;”. 
 Σύμφωνα με τον ίδιο, το «υπουργικό συμβούλιο» έχει πάρει αποφάσεις για το Βαρώσι που περιλαμβάνει , μεταξύ άλλων, ότι τα όποια βήματα, πέραν των εργασιών καταγραφής, θα γίνουν μετά τις «εκλογές».
 Ο Τατάρ εκμεταλλεύτηκε το θέμα αυτό 3 μέρες πριν τις «εκλογές», πρόσθεσε.

Ο Ερσίν Τατάρ, επιστρέφοντας από την Άγκυρα, δήλωσε ότι δεν είναι σωστό από πλευράς συμφέροντος της «χώρας» το να αποχωρήσει από την «κυβέρνηση» το ΚΛ, αλλά θα ακολουθηθεί αυτό που λέει το «σύνταγμα» όσον αφορά την διαδικασία.

Το ΚΕΕ, είπε, θα συνεχίσει να ηγείται της «κυβέρνησης» και την Κυριακή θα γίνουν οι «προεδρικές εκλογές», που θα οδηγήσουν την «χώρα» σε ένα λαμπρό μέλλον, όπως είπε.
 
Με βάση το “σύνταγμα” της “ΤΔΒΚ” ο Τατάρ θα πρέπει να υποβάλλει στον «πρόεδρο», δηλαδή στον Μουσταφά Ακκιντζί, την παραίτηση της «κυβέρνησης» και είτε θα προχωρήσουν σε «μεταβατική κυβέρνηση», μέσω της «βουλής» μέχρι να γίνουν «βουλευτικές εκλογές», είτε σε πρόωρες «βουλευτικές εκλογές».

Share this post