Ο Ουκρανός βουλευτής Sergiy Taruta καταγγέλλει τον Ιβάν Σαββίδη

Ο Ουκρανός βουλευτής Sergiy Taruta καταγγέλλει τον Ιβάν Σαββίδη

Ο Sergiy Taruta είναι πολιτικός, εκλεγμένος βουλευτής από τη Μαριούπολη. Σε ανάρτησή του καταγγέλλει ευθέως ότι ο Ιβάν Σαββίδης αφενός μεν χρησιμοποιεί την επιρροή του στην Ελλάδα για να διαδίδει τη ρωσική προπαγάνδα διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα για τα ρωσικά εγκλήματα στη Μαριούπολη, αφετέρου δε εργάζεται εντατικά προκειμένου να βαφτίσει την ουκρανική διασπορά των Ελλήνων της Μαριούπολης σε…ρωσική διασπορά. Ο βουλευτής επικαλείται στοιχεία για το γεγονός ότι ο Σαββίδης και άνθρωποι του περιβάλλοντός του βρίσκονται σε επαφή με Έλληνες της Μαριούπολης που έχουν βρει καταφύγιο στην Ελλάδα για να τους πείσουν να συνεργαστούν με τις κατοχικές ρωσικές αρχές. Υπόσχονται (ακόμα και σε στελέχη της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων της Ουκρανίας) ότι σε περίπτωση που συνεργαστούν θα τύχουν ειδικών προνομίων από τους Ρώσους ενώ μπορεί να δημιουργηθεί ακόμα και «αυτόνομη ελληνική περιοχή»!
Η ανάρτηση σε ελληνική μετάφραση από την Σίσσυ Αλωνιστιώτου
“Η Ελλάδα έχει σταματήσει την έκδοση νέων θεωρήσεων εισόδου (βίζα) σε Ρώσους λόγω της πλήρους εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Την ίδια στιγμή, Ρώσοι ολιγάρχες ελληνικής καταγωγής βοηθούν ενεργά στη γενοκτονία του ουκρανικού λαού. Συγκεκριμένα, στη Μαριούπολη.
Ένας από αυτούς είναι ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης μιας σειράς μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Ελλάδα (τηλεοπτικό κανάλι OPEN, εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, μια σειρά από ιστοσελίδες). Τώρα εργάζεται ενεργά για να μετατρέψει την ουκρανική διασπορά των Ελλήνων της Μαριούπολης σε ρωσική διασπορά και χρησιμοποιεί την επιρροή του τόσο στην Ελλάδα όσο και στον κόσμο για να διαδώσει τη ρωσική προπαγάνδα και να διαστρεβλώσει τα γεγονότα σχετικά με τα ρωσικά εγκλήματα στη Μαριούπολη.
Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, ο Σαββίδης και το περιβάλλον του βρίσκονται ενεργά σε επαφή με Έλληνες από τη Μαριούπολη που έχουν βρει καταφύγιο στην Ελλάδα, προκειμένου να τους πείσουν να συνεργαστούν με τις ρωσικές αρχές κατοχής.
Ο Σαββίδης υπόσχεται προσωπικά στους Έλληνες (συμπεριλαμβανομένων των αξιωματούχων της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συλλόγων στην Ουκρανία) ότι, αν συνεργαστούν, θα λάβουν προνόμια από το κατοχικό ρωσικό καθεστώς, ακόμη και με τη μορφή της δημιουργίας μιας “αυτόνομης ελληνικής περιοχής”.
Επιπλέον, υπάρχουν στοιχεία για τη συνεργασία του Σαββίδη με τον τρομοκράτη Πούσιλιν.
Το ερώτημα, στην πραγματικότητα, είναι μόνο ένα: γιατί αυτό το εγχειρίδιο τρομοκρατών δεν έχει ακόμη τεθεί υπό κυρώσεις;
Από την πλευρά μου, απευθύνθηκα επίσημα στις διωκτικές αρχές της Ουκρανίας. Και θα ζητήσω επίσης από το Υπουργείο Εξωτερικών να δώσει προσοχή στον κύριο αυτό και την ενεργό δράση του στην Ελλάδα”.
ΠΗΓΗ:  oukranikialetheia  /ΦΩΤΟ ΕΠΑΝΩ:  Sergiy Taruta

Share this post