Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στα Γιάννενα

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στα Γιάννενα

Μεγάλη ευλογία για την πρωτεύουσα της Ηπείρου. 

Άλλη μία Πατριαρχική  Ιεραποδημία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος  στα Ιωάννινα έτυχε αβραμιαίας φιλοξενίας και ιδιαιτέρων τιμών και εκδηλώσεων από μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη  Ιωαννίνων κ. Μαξίμου και του ιερού κλήρου της πρωτεύουσας της Ηπείρου.

Από πλευράς της Ελληνικής Πολιτείας τον Πατριάρχη  τίμησαν με την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα της επίσκεψης οι Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, η Υπουργός Πολιτισμού, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο Υφυπουργός Προστασίας του Περιβάλλοντος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και όλες οι τοπικές Αρχές.

Ο Πατριάρχης τέλεσε τα θυρανοίξια του νεόδμητου Ναού του Οσίου Παϊσίου , προεξήρχε της πανήγυρης, επισκέφθηκε το νησάκι της λίμνης, όπου τέλεσε Τρισάγιο στον τάφο του πρώην Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια,  αναγορεύθηκε επίτιμος Δημότης του Δήμου Ιωαννιτών και επίτιμος Καθηγητής δύο  Τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Επίσης,  επισκέφθηκε πλήθος ιστορικών Ναών της Πόλης, την Συναγωγή της, το θρυλικό φαράγγι του Βίκου και το γραφικό Μέτσοβο, και ευλόγησε εκ του σύνεγγυς  πολλές νέες και πρωτοποριακές δράσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Ιωαννίνων,  που υλοποιούνται χάρις σε χρηματοδοτήσεις κράτους και ιδιωτών.

Δωδωναίος 

*Τα ενυπόγραφα κείμενα απηχούν τις απόψεις των συγγραφέων τους.

ΦΩΤΟ: Υποδοχή Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Μέτσο (Ν. Παπαχρήστου)

Share this post