Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναχώρησε για την Πολωνία, όπου θα συναντήσει Ουκρανούς πρόσφυγες

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναχώρησε για την Πολωνία, όπου θα συναντήσει Ουκρανούς πρόσφυγες

Η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στο Φανάρι

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αναχώρησε το απόγευμα από την Πόλη  αεροπορικώς για την Πολωνία, προσκεκλημένος του  Προέδρου της χώρας κ. Andrzej Duda, αλλά και του Προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας Μακαριωτάτου Μητροπολίτου Βαρσοβίας κ. Σάββα, όπου θα επισκεφθεί κέντρα φιλοξενίας προσφύγων από την Ουκρανία, προκειμένου να τους συμπαρασταθεί και να τους ενισχύσει ηθικώς σε αυτή τη μεγάλη δοκιμασία, που διέρχονται οι ίδιοι και η πατρίδα τους. Ο Παναγιώτατος συνοδεύεται από τον. Σεβ. Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και τον Πανοσιολ. Μ. Σύγκελλο κ. Ιάκωβο

 

Το πρωί, Γ’ Κυριακή των Νηστειών – της Σταυροπροσκυνήσεως, ο Πατριάρχης  Βαρθολομαίος, χοροστάτησε στην Θ. Λειτουργία στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό.

Με τον Παναγιώτατο συγχοροστάτησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Μύρων κ. Χρυσόστομος, Ικονίου κ. Θεόληπτος και Προύσης κ. Ιωακείμ.

Την Θ. Λειτουργία τέλεσε, κατά την τάξη, ο Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης κ. Γρηγόριος, με τον υπογραμματέα, Πανοσιολ. Διάκονο κ. Βοσπόριο. Τον θείο λόγο κήρυξε, κατά την τάξη, ο Πανοσιολ. Μ. Αρχιδιάκονος κ. Παΐσιος.

Εκκλησιάστηκαν ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Αλικαρνασσού κ. Αδριανός, η Ευγεν. κ. Δανάη Βασιλάκη, Πρόξενος της Ελλάδος στην Πόλη, ο Εντιμ. κ. Γεώργιος Κουμουτσάκος, Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, πρώην Υπουργός, και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό. Την παραμονή ο Παναγιώτατος χοροστάτησε κατά τον Μ.Εσπερινό, στον οποίο παρέστη πλήθος πιστών.

____________

Φώτο: Νίκος Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Share this post