Ο Νίκος Μαγγίνας θα ζει πάντα στις αναμνήσεις και στις καρδιές μας (βίντεο)

Ο Νίκος Μαγγίνας θα ζει πάντα στις αναμνήσεις και στις καρδιές μας (βίντεο)

Η τελετή βράβευσης των διακριθέντων στον πρώτο διαγωνισμό φωτογραφίας στην μνήμη του Ρωμηού δημοσιογράφου- φωτορεπόρτερ
Απονεμήθηκαν τα βραβεία στους πρωτεύσαντες στον  πρώτο διαγωνισμό φωτογραφίας , με θέμα  «Εμείς και οι παραδόσεις μας», που διοργάνωσε η Κοινότητα Νεοχωρίου Βοσπόρου της Κωνσταντινούπολης, στην μνήμη του εμβληματικού δημοσιογράφου-φωτορεπόρτερ , Νίκου Μαγγίνα. 
Στην Κριτική Επιτροπή  συμμετείχαν  οι διακεκριμένοι φωτογράφοι και κινηματογραφιστές İzzet Keribar, Coşkun Aral, Emine Ülkerim, Alberto Modiano, Berge Arabian, Mıgırdiç Arzivyan και Γεώργιος Δεμίρ, καθώς και ο İbrahim Göksungur, εκπροσωπώντας την Ομοσπονδία Φωτογράφων.
Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος  περισσότεροι από 289 ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφοι, από 50 πόλεις της Τουρκίας, με 785 φωτογραφίες. 
Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών “Δημήτριος Φραγκόπουλος” του Ζωγραφείου Λυκείου.
  Λόγω πανδημιας στην τελετή  παραβρεθηκαν περίπου 40 προσκεκλημένοι της Κοινότητας Νεοχωρίου, μεταξύ των οποίων ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος ,ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ.Ιγνάτιος,  Αρχιερείς από την Κων/πολη και την Αλεξάνδρεια, η Υφυπ.Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδος κ. Τζωρτζίνα Σουλτανοπούλου,ο πρόεδρος της Κοινότητας Σταυροδρομίου κ. Γιώργος Παπαλιάρης ,ο Συντονιστής Εκπαίδευσης κ. Γιαννης Γιγουρτσής ,η εκπρόσωπος Τύπου κ. Βιβή Γκάργκουλα, ο Χορηγός των βραβείων , καρδιολόγος κ. Δημητριος Ηλιόπουλος ,τα μέλη της διοργανωτικής επιτροπής του Διαγωνισμού και στενοί φίλοι και συνεργάτες του Νίκου Μαγγίνα.
Λάκης Βίγκας, πρόεδρος Κοινότητας Νεοχωρίου
Γιάννης Δεμιρτζόγλου, διευθυντής Ζωγραφείου Λυκείου
Οι Φωτογραφίες που θεωρήθηκαν οι καλύτερες και πήραν τα δυο μεγάλα βραβεία έφεραν την υπογραφή του κ İskender Selçuk από την πόλη Bitlis …(ο Γάμος),(το Κοπάδι)
Η φωτογραφία που πήρε το τρίτο βραβείο ήταν του κ . Ahmet Turan Kural.

Ο Πατριάρχης συνεχάρη τους διακριθέντες φωτογράφους και τους διοργανωτές.

Επίσης,  μίλησε με συγκίνηση για το έργο και την προσφορά του αειμνήστου συνεργάτου του Νικολάου Μαγγίνα.

Η τελετή μεταδόθηκε διαδικτυακά.

 *Δείτε και το  βίντεο του Ζωγραφείου Λυκείου , που επιμελήθηκε η Zoi Touratsoglou

https://www.facebook.com/100010597023532/videos/1011005852858719/

 

* Οι  φωτογραφίες των βραβευθέντων έργων είναι του Mıgırdiç Arzivyan και της τελετής του Νίκου Παπαχρήστου / Οικουμενικό Πατριαρχείο

Share this post