Ο Μόσχας Κύριλλος και οι Ρώσοι Ιεράρχες , που ενεργούν κατ’ εντολή του Κρεμλίνου

Ο Μόσχας Κύριλλος και οι Ρώσοι Ιεράρχες , που ενεργούν κατ’ εντολή του Κρεμλίνου

Η Επίσημη σελίδα της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας κατηγορεί τους  αξιωματούχους  της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας ότι είναι στρατιώτες του ρωσικού στρατού προπαγάνδας  και αναφέρει:
▪” Οι προπαγανδιστές με τα ράσα, κατ’ εντολήν του Κρεμλίνου, κηρύττουν το δόγμα του «ρωσικού κόσμου», το οποίο δεν ανταποκρίνεται στις ορθόδοξες διδασκαλίες.
▪Σύμφωνα με τη ρωσική επίσημη προπαγάνδα, οι αξιωματούχοι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας δικαιολογούν τη ρωσική επιθετικότητα, τη γενοκτονία του ουκρανικού λαού και καλούν τους πιστούς τους να ενταχθούν στις τάξεις των ρωσικών δυνάμεων κατοχής.
▪Οι αξιωματούχοι της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας έλαβαν σαφείς οδηγίες για να ενοχλούν  τους γονείς και τους συγγενείς νεαρών Ρώσων για να τους ενθαρρύνουν να υπογράψουν σύμβαση για στρατιωτική θητεία.
▪Η Στρατιωτική Υπηρεσία Πληροφοριών της Ουκρανίας δημοσιεύει πληροφορίες σχετικά με αξιωματούχους της Ορθόδοξης Εκκλησίας Ρωσίας , που συνεργάζονται με Ρώσους προπαγανδιστές και μονάδες κατοχής πληροφοριών και ψυχολογικών επιχειρήσεων και υπενθυμίζει ότι όλοι οι εγκληματίες θα διωχθούν για εγκλήματα κατά της εδαφικής ακεραιότητας και του πληθυσμού της Ουκρανίας”.
* Παρατίθεται η  λίστα με ιεράρχες Πατριαρχείου Μόσχας, με επικεφαλής τον Πατριάρχη  Κύριλλο, που έχουν τεθεί επίσημα ως “στόχος” της Ουκρανίας για εγκληματίες πολέμου…

Share this post